Пастицио с кайма

Необходими продукти:
- 500 грама букатини номер 9
- 1 глава лук
- 2 меки домата
- 500 грама кайма
- 1 морков
- сол и черен пипер
- 5 грама кимион
- 2-3 стръка пресен босилек
- 1-2 стръка пресен риган
- щипка чубрица
- 1 супена лъжичка зехтин
- 100 милилитра доматен сок
за заливката:
- 60 грама краве масло
- 350 милилитра прясно мляко
- 1-2 супени лъжици брашно
- 200 грама настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Сварете, прецедете и разделете пастата на две равни части. Първата половина наредете по дължина в правоъгълна тава. Запържете в зехтина нарязаните на ситно лук, морков, домати, добавете каймата, подправките, доматения сок и разбъркайте. Оставете сместа да къкри за 10 минути и свалете от котлона. Изсипете я върху букатините, сложете останалата част от тях и поръсете с настърган кашкавал. Направете бешамелов сос като запържите брашното в масло и разредите с млякото. Залейте с него пастата и запечете в загрята фурна до златиста коричка. Поднесете ястието топло, поръсено с нарязани пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: mouthwateringvegan.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Двуседмична диета с паста
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Пастицио с кайма