Пастицио с кайма

Необходими продукти:
- 500 грама букатини номер 9
- 1 глава лук
- 2 меки домата
- 500 грама кайма
- 1 морков
- сол и черен пипер
- 5 грама кимион
- 2-3 стръка пресен босилек
- 1-2 стръка пресен риган
- щипка чубрица
- 1 супена лъжичка зехтин
- 100 милилитра доматен сок
за заливката:
- 60 грама краве масло
- 350 милилитра прясно мляко
- 1-2 супени лъжици брашно
- 200 грама настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Сварете, прецедете и разделете пастата на две равни части. Първата половина наредете по дължина в правоъгълна тава. Запържете в зехтина нарязаните на ситно лук, морков, домати, добавете каймата, подправките, доматения сок и разбъркайте. Оставете сместа да къкри за 10 минути и свалете от котлона. Изсипете я върху букатините, сложете останалата част от тях и поръсете с настърган кашкавал. Направете бешамелов сос като запържите брашното в масло и разредите с млякото. Залейте с него пастата и запечете в загрята фурна до златиста коричка. Поднесете ястието топло, поръсено с нарязани пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: mouthwateringvegan.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Паста орзо със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с броколи и пилешко
Коментари към Пастицио с кайма