Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пастет от патладжани с таханова паста, орехи, чесън и мед

Пастет от патладжани с таханова паста, орехи, чесън и мед

Пастет от патладжани с таханова паста, орехи, чесън и мед - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм патладжани
  • по 1 супена лъжица зехтин и мед
  • 3-4 скилидки чесън
  • по 2 супени лъжици таханова паста и кисело мляко
  • половин лимон
  • орехи на вкус
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните, намажете ги със зехтин и продупчете с вилица повърхността им на няколко места.

Изпечете ги във фурната, докато омекнат (около 40-45 минути). След като се охладят, обелете и нарежете месестата част на малки кубчета.

Към тях прибавете прясно сока от половин лимон, намачкания чесън, малко зехтин, киселото мляко, меда и тахановата паста.

Подсолете на вкус и пюрирайте с помощта на пасатор или блендер.

Готовия пастет поднесете с едро нарязани орехови ядки.

Съхранявайте в плътно затварящ се съд, поставен в хладилника.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника