Пастет от патладжани с таханова паста, орехи, чесън и мед

Необходими продукти:
- 1 килограм патладжани
- по 1 супена лъжица зехтин и мед
- 3-4 скилидки чесън
- по 2 супени лъжици таханова паста и кисело мляко
- половин лимон
- орехи на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, намажете ги със зехтин и продупчете с вилица повърхността им на няколко места.
Изпечете ги във фурната, докато омекнат (около 40-45 минути). След като се охладят, обелете и нарежете месестата част на малки кубчета.
Към тях прибавете прясно сока от половин лимон, намачкания чесън, малко зехтин, киселото мляко, меда и тахановата паста.
Подсолете на вкус и пюрирайте с помощта на пасатор или блендер.
Готовия пастет поднесете с едро нарязани орехови ядки.
Съхранявайте в плътно затварящ се съд, поставен в хладилника.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kakgotovit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Ливанска разядка Мутабал
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Зеленчуково предястие със сос пармиджано
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
Коментари към Пастет от патладжани с таханова паста, орехи, чесън и мед