Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста с пъстърва и портокалово-лимонов сос с бяло вино

Паста с пъстърва и портокалово-лимонов сос с бяло вино

Паста с пъстърва и портокалово-лимонов сос с бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 250-300 грама паста
  • 350 грама пъстърва
  • 4 жълтъка
  • корите на 1/2 лимон и 1/2 портокал
  • 2-3 супени лъжици портокалов сок
  • 2-3 супени лъжици лимонов сок
  • 4 супени лъжици сухо бяло вино
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 50 грама масло
  • 50-60 милилитра зеленчуков бульон
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и магданоз

 

Начин на приготвяне:

Смесете двата цитрусови сока (по желание може да добавите малко италиански билки). С тази марината залейте рибата и оставете за половин час, след което я нарежете на кубчета.

Сложете жълтъците в тиган и към тях прибавете настърганите кори от лимона и портокала, както и маринатата. Налейте виното, подправете със захарта и солта.

Затоплете сместа (на слаб огън на водна баня), докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато. След това внимателно налейте бульона и добавете маслото.

Разбъркайте добре, сложете накълцания магданоз и свалете соса от котлона. Нека се охлади малко.

Пастата сварете според посочените върху опаковката инструкции и отцедете водата с помощта на гевгир.

Запържете рибените парчета на силен огън.

Разпределете пастата в чинии, върху нея сложете късчета пъстърва и полейте с ароматния сос.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retsepty.online.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети