Паста с пъстърва и портокалово-лимонов сос с бяло вино
Необходими продукти:
- 250-300 грама паста
- 350 грама пъстърва
- 4 жълтъка
- корите на 1/2 лимон и 1/2 портокал
- 2-3 супени лъжици портокалов сок
- 2-3 супени лъжици лимонов сок
- 4 супени лъжици сухо бяло вино
- 1/2 чаена лъжица захар
- 50 грама масло
- 50-60 милилитра зеленчуков бульон
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и магданоз
Начин на приготвяне:
Смесете двата цитрусови сока (по желание може да добавите малко италиански билки). С тази марината залейте рибата и оставете за половин час, след което я нарежете на кубчета.
Сложете жълтъците в тиган и към тях прибавете настърганите кори от лимона и портокала, както и маринатата. Налейте виното, подправете със захарта и солта.
Затоплете сместа (на слаб огън на водна баня), докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато. След това внимателно налейте бульона и добавете маслото.
Разбъркайте добре, сложете накълцания магданоз и свалете соса от котлона. Нека се охлади малко.
Пастата сварете според посочените върху опаковката инструкции и отцедете водата с помощта на гевгир.
Запържете рибените парчета на силен огън.
Разпределете пастата в чинии, върху нея сложете късчета пъстърва и полейте с ароматния сос.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retsepty.online.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони със сметанов сос и сирене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони на фурна със спанак и моцарела
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони в млечен сос със сирена
Коментари към Паста с пъстърва и портокалово-лимонов сос с бяло вино