Паста със сос от гъби, тиквички и лук

Необходими продукти (за 5-6 порции):
- 500 грама гъби
- 1-2 малки тиквички
- 2-3 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 супена лъжица брашно (без връх)
- 1 чаена лъжица кимион
- по около 1/2 чаена лъжица босилек, майорана и мащерка
- по една малка връзка копър, магданоз и зелен лук
- сол
- черен пипер
- олио
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 чаена лъжица захар
- 500 грама паста
Начин на приготвяне:
Обления лук нарежете на сламки или полукръгчета, задушете го в олио до златисто.
Гъбите също нарежете на сламки, добавете ги при лука, след което сложете подправките (накълцания чесън, черен пипер, сол, босилека, майораната, кимиона, мащерката, лимоновия сок, захарта). Изсипете и гъбените парченца в съда.
Задушете всичко за 5-7 минути, гъбите ще поемат веднага всички аромати. Ред е на тиквичките, щом ги прибавите при останалите продукти, подсолете, ако е необходимо, сложете брашното, разбъркайте и оставете сместа върху котлона до готовност на тиквичките.
Няколко минути преди да свалите съда от огъня, сложете пресните зелени подправки (копъра, магданоза и зеления лук).
Сварете пастата според инструкциите, посочени върху опаковката.
Смесете ги с ароматния гъбен сос и разбъркайте.
Ястието е готово. Може да го поръсите с настърган кашкавал.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запечени макарони с колбас, маслини, пармезан и ароматен сос
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Макарони Примавера с пилешко и зеленчуци
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с кайма и кашкавал
Коментари към Паста със сос от гъби, тиквички и лук