Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста със сос от гъби, тиквички и лук

Паста със сос от гъби, тиквички и лук

Паста със сос от гъби, тиквички и лук - изображение

Необходими продукти (за 5-6 порции):

  • 500 грама гъби
  • 1-2 малки тиквички
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица брашно (без връх)
  • 1 чаена лъжица кимион
  • по около 1/2 чаена лъжица босилек, майорана и мащерка
  • по една малка връзка копър, магданоз и зелен лук
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжица захар
  • 500 грама паста


Начин на приготвяне:

Обления лук нарежете на сламки или полукръгчета, задушете го в олио до златисто.

Гъбите също нарежете на сламки, добавете ги при лука, след което сложете подправките (накълцания чесън, черен пипер, сол, босилека, майораната, кимиона, мащерката, лимоновия сок, захарта). Изсипете и гъбените парченца в съда.

Задушете всичко за 5-7 минути, гъбите ще поемат веднага всички аромати. Ред е на тиквичките, щом ги прибавите при останалите продукти, подсолете, ако е необходимо, сложете брашното, разбъркайте и оставете сместа върху котлона до готовност на тиквичките.

Няколко минути преди да свалите съда от огъня, сложете пресните зелени подправки (копъра, магданоза и зеления лук).

Сварете пастата според инструкциите, посочени върху опаковката.

Смесете ги с ароматния гъбен сос и разбъркайте.

Ястието е готово. Може да го поръсите с настърган кашкавал.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети