Паста Пене с шунка, гъби и Пармезан
Тази рецепта ще ви отнеме не повече от 15 минути. В резултат ще получите 6 порции вкусно ястие с паста и шунка. Приятно приготвяне!
Необходими продукти
- 1 пакет (350 грама) паста Пене
- 150 грама шунка, нарязана на малки парчета
- 250 грама печурки, нарязани на четвъртинки
- 100 грама настъргано сирене Пармезан
- 200 грама заквасена сметана с 20% масленост
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и я изчакайте да заври. Изсипете в нея пастата и я гответе няколко минути, според указанията на опаковката. Свалете от котлона, отцедете и оставете настрани.
Загрейте малко олио в тиган. Запържете вътре шунката за няколко минути, докато стане хрупкава. Добавете гъбите в тигана, разбъркайте и пържете още 2-3 минути.
Добавете и заквасената сметана. Изчакайте, докато започне леко да завира. Накрая изсипете пастата, Пармезана и магданоза. Разбърквайте 1-2 минути. Свалете от котлона и подправете със сол и черен пипер. Приятен апетит!
Източник: BBC Food
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Орзо с пилешко и спанак
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Домашна паста със спанак
Коментари към Паста Пене с шунка, гъби и Пармезан