Паста Пене с шунка, гъби и Пармезан

Тази рецепта ще ви отнеме не повече от 15 минути. В резултат ще получите 6 порции вкусно ястие с паста и шунка. Приятно приготвяне!
Необходими продукти
- 1 пакет (350 грама) паста Пене
- 150 грама шунка, нарязана на малки парчета
- 250 грама печурки, нарязани на четвъртинки
- 100 грама настъргано сирене Пармезан
- 200 грама заквасена сметана с 20% масленост
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и я изчакайте да заври. Изсипете в нея пастата и я гответе няколко минути, според указанията на опаковката. Свалете от котлона, отцедете и оставете настрани.
Загрейте малко олио в тиган. Запържете вътре шунката за няколко минути, докато стане хрупкава. Добавете гъбите в тигана, разбъркайте и пържете още 2-3 минути.
Добавете и заквасената сметана. Изчакайте, докато започне леко да завира. Накрая изсипете пастата, Пармезана и магданоза. Разбърквайте 1-2 минути. Свалете от котлона и подправете със сол и черен пипер. Приятен апетит!
Източник: BBC Food
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Паста орзо със зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Макарони с броколи и пилешко
Коментари към Паста Пене с шунка, гъби и Пармезан