Паста папарделе с наденица и сметана

Необходими продукти:
- 220 грама паста папарделе
- 1 супена лъжица зехтин
- 300 грама пушена наденица
- 200 грама гъби
- 2 супени лъжици масло
- 6 нарязани на тънко скилидки чесън
- 1 1/4 чаена чаша нискомаслена сметана
- 125 грама крема сирене
- 1 чаена чаша фино настърган пармезан
- 1/2 чаена чаша песто
Начин на приготвяне:
Сварете пастата и я прецедете, като запазите 1/2 чаена чаша от водата, в която са варени макароните.
В голям тиган сложете 1 лъжица зехтин и запържете гъбите и наденицата, които сте нарязали на тънки филийки за 6 минути. Прехвърлете в друг съд и забършете тигана.
Разтопете маслото и изпържете чесъна за 2-3 минути. Добавете сметаната и крема сиренето. Разбъркайте, за да се комбинират и свалете от котлона, след като заврат. Добавете 2/3 чаена чаша пармезан.
В тигана сложете макароните и гъбите, ако сосът е гъст разредете с отделената вода.
Сервирайте като поръсите всяка порция с останалия пармезан, песто и по желание няколко стръка нарязан на ситно свеж босилек.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Бистра пилешка супа със спагети
- Спагети с пармезан и яйца
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пържени спагети с любим сос
- Спагети с гъби, сирена и сметана
Коментари към Паста папарделе с наденица и сметана