Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста папарделе с наденица и сметана

Паста папарделе с наденица и сметана

Паста папарделе с наденица и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 220 грама паста папарделе
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 300 грама пушена наденица
  • 200 грама гъби
  • 2 супени лъжици масло
  • 6 нарязани на тънко скилидки чесън
  • 1 1/4 чаена чаша нискомаслена сметана
  • 125 грама крема сирене
  • 1 чаена чаша фино настърган пармезан
  • 1/2 чаена чаша песто

Начин на приготвяне:

Сварете пастата и я прецедете, като запазите 1/2 чаена чаша от водата, в която са варени макароните.

В голям тиган сложете 1 лъжица зехтин и запържете гъбите и наденицата, които сте нарязали на тънки филийки за 6 минути. Прехвърлете в друг съд и забършете тигана.

Разтопете маслото и изпържете чесъна за 2-3 минути. Добавете сметаната и крема сиренето. Разбъркайте, за да се комбинират и свалете от котлона, след като заврат. Добавете 2/3 чаена чаша пармезан.

В тигана сложете макароните и гъбите, ако сосът е гъст разредете с отделената вода.

Сервирайте като поръсите всяка порция с останалия пармезан, песто и по желание няколко стръка нарязан на ситно свеж босилек.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл