Паста Маникоти с доматен сос и рикота
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 6 скилидки чесън, накълцани
- 500 грама телешка кайма
- сол на вкус
- 300 грама спанак, нарязан на ситно
- 1 пакет от 400 грама паста Маникоти
- 2 чаени чаши рикота
- 2 разбити яйца
- 3 чаени чаши сос за спагети
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици пилешки бульон на прах
- по 1 чаена чаша сметана и мляко
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица босилек
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Зехтина затоплете и изпържете в него лука, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и каймата. Изпържете я и я раздробете с помощта на шпатула. Подправете със сол на вкус.
Сложете солена вода да заври и сварете в нея пастата Маникоти за около 10-12 минути. Отцедете я и полейте със студена вода.
Към каймата прибавете спанака и сиренето рикота. Разбъркайте и оставете за кратко да се охлади, след което сложете яйцата.
В тава изсипете 1/4 чаена чаша сос за спагети.
Напълнете пастата Маникоти с месния сос и подредете в тавата. Покрийте съда с фолио и чиста кърпа, за да не се напука пастата, и пригответе белия сос.
За него разтопете маслото и прибавете брашното. Следва да подправите с бульона. Изсипете сметаната, млякото и разбъркайте, за да се комбинират. Свалете от котлона, поръсете с магданоза и полейте върху макароните.
Поръсете с босилек и останалия доматен сос. Печете 40 минути под фолио. След това поръсете с пармезана и запечете за още 10 минути, за да придобие ястието златиста коричка.
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Паста орзо със зеленчуци
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
Коментари към Паста Маникоти с доматен сос и рикота