Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста букатини с червени картофи и песто

Паста букатини с червени картофи и песто

Паста букатини с червени картофи и песто - изображение

Само за 30 минути може да си приготвите това бързо и вкусно ястие, в което няма никакво месо и е подходящо и за най-заклетите вегетарианци. Вижте как да сготвите вкусната паста с червени картофи и песто.

Необходими продукти:

  • 1 голям сладък картоф
  • 1 глава червен лук
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 400 грама паста букатини

За пестото:

  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 4 чаени чаши кейл или спанак
  • 1/2 чаена чаша свеж магданоз
  • 1/2 чаена чаша пармезан, плюс още за сервиране
  • 1 скилидка чесън
  • 2 чаени лъжици лимонова кора
  • 1/2 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете и нарежете картофа на малки кубчета, а лука на големи резени. Подправете ги със сол и черен пипер, сложете 2 лъжици зехтин и запечете за 25 минути, докато зеленчуците бъдат напълно готови.

Междувременно сложете магданоза и кейла в робот и с пулсиращо движение разрежете 4-5 пъти. Добавете пармезана, чесъна, лимоновата кора и сока. Отново с пулсиращи движения блендирайте, около 10-12 пъти, докато се получи желаната консистенция на пестото. По време на смилането на зеленчуците постепенно добавете и 1/3 чаена чаша зехтин.

Сварете пастата и я прецедете, но запазете 1/4 чаена чаша от течността.

Смесете букатините, течността, пестото и печените картофи. Разбъркайте добре и сервирайте ястието, поръсено с малко пармезан.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитно