Паста Ала грича със сланина

Необходими продукти:
- 225 грама шарена сланина с кожа
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер
- 340 грама ригатони (тръбни макарони)
- 60 грама настъргано твърдо сирене (Пекорино)
Начин на приготвяне:
Нарежете сланината на тънки малки пръчици и запържете, докато мазнината се стопи и се получат малки апетитни и хрупкави пръчици. Прехвърлете с чиния, върху салфетка.
Към мазнината в тигана сложете 1 лъжица черен пипер и изчакайте минута, за да се освободи аромата. Свалете тигана от котлона.
Сварете макароните в солена вода до готовност за 4 минути и 30 секунди. Вземете 2 чаши от течността, в която се е варила пастата и прехвърлете в тигана. Сложете да заври, като разбърквате понякога.
Когато пастата е готова, отцедете я и я прехвърлете в тигана (запазете водата, в която сте варили пастата).
Продължете да варите пастата за 6-8 минути в тигана, за да поеме ароматите и макароните да се сварят напълно. Ако течността започне да свършва, преди макароните да са омекнали, добавете още от водата.
Накрая сложете месото, сиренето (запазете малко за поръсване накрая) и изчакайте то да се разтопи. Подправете със сол и пипер накрая и сервирайте.
При поднасяне във всяка порция сложете още сирене.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
Коментари към Паста Ала грича със сланина