Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста Ала грича със сланина

Паста Ала грича със сланина

Паста Ала грича със сланина - изображение

Необходими продукти:

  • 225 грама шарена сланина с кожа
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол и черен пипер
  • 340 грама ригатони (тръбни макарони)
  • 60 грама настъргано твърдо сирене (Пекорино)

Начин на приготвяне:

Нарежете сланината на тънки малки пръчици и запържете, докато мазнината се стопи и се получат малки апетитни и хрупкави пръчици. Прехвърлете с чиния, върху салфетка.

Към мазнината в тигана сложете 1 лъжица черен пипер и изчакайте минута, за да се освободи аромата. Свалете тигана от котлона.

Сварете макароните в солена вода до готовност за 4 минути и 30 секунди. Вземете 2 чаши от течността, в която се е варила пастата и прехвърлете в тигана. Сложете да заври, като разбърквате понякога.

Когато пастата е готова, отцедете я и я прехвърлете в тигана (запазете водата, в която сте варили пастата).

Продължете да варите пастата за 6-8 минути в тигана, за да поеме ароматите и макароните да се сварят напълно. Ако течността започне да свършва, преди макароните да са омекнали, добавете още от водата.

Накрая сложете месото, сиренето (запазете малко за поръсване накрая) и изчакайте то да се разтопи. Подправете със сол и пипер накрая и сервирайте.

При поднасяне във всяка порция сложете още сирене.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети