Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Парти кюфтенца с индийско орехче

Парти кюфтенца с индийско орехче

Парти кюфтенца с индийско орехче - изображение

Необходими продукти:

  • 1 филия хляб
  • прясно мляко за накисване
  • 4-5 супени лъжици брашно
  • 75 грама смлени сухи хлебни трохи (или галета)
  • 3 яйца
  • 250 грама свинска кайма
  • 250 грама телешка кайма
  • 50 грама настърган пармезан
  • една шепа магданоз
  • индийско орехче за настъргване
  • 1 чаена лъжица начукани семена от фенел
  • 2 скилидки чесън - смачкани
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 лимон - за изстискване

Начин на приготвяне:

Накиснете филията хляб в прясно мляко - оставете за кратко.

Сложете брашното в плитка чиния, а галетата в друга. Едно от яйцата разбийте с малко вода и оставете настрана.

Смесете двата вида кайма с останалите яйца, пармезана, магданоза, малко индийско орехче, семената от фенел, чесъна и подправете със сол и пипер. Изстискайте филията хляб от течността и я добавете към сместа. Омесете и оформете 16 кръгли кюфтета.

Оваляйте топчетата в брашно, потопете в разбитото яйце и покрийте с хлебните трохи.

Когато всички кюфтета са панирани, загрейте в дълбок тиган зехтина и опържете кюфтета за 8-10 минути, докато станат златисти.

Сложете ги върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината. При сервиране изстискайте половин лимон върху тях.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл