Парти кюфтенца с индийско орехче

Необходими продукти:
- 1 филия хляб
- прясно мляко за накисване
- 4-5 супени лъжици брашно
- 75 грама смлени сухи хлебни трохи (или галета)
- 3 яйца
- 250 грама свинска кайма
- 250 грама телешка кайма
- 50 грама настърган пармезан
- една шепа магданоз
- индийско орехче за настъргване
- 1 чаена лъжица начукани семена от фенел
- 2 скилидки чесън - смачкани
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 лимон - за изстискване
Начин на приготвяне:
Накиснете филията хляб в прясно мляко - оставете за кратко.
Сложете брашното в плитка чиния, а галетата в друга. Едно от яйцата разбийте с малко вода и оставете настрана.
Смесете двата вида кайма с останалите яйца, пармезана, магданоза, малко индийско орехче, семената от фенел, чесъна и подправете със сол и пипер. Изстискайте филията хляб от течността и я добавете към сместа. Омесете и оформете 16 кръгли кюфтета.
Оваляйте топчетата в брашно, потопете в разбитото яйце и покрийте с хлебните трохи.
Когато всички кюфтета са панирани, загрейте в дълбок тиган зехтина и опържете кюфтета за 8-10 минути, докато станат златисти.
Сложете ги върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината. При сервиране изстискайте половин лимон върху тях.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Картофена яхния с кюфтенца, зеленчуци и чесън
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Спагети с кюфтета в доматен сок
Коментари към Парти кюфтенца с индийско орехче