Паниран свински език
Необходими продукти:
300 грама свински език
5 супени лъжици олио
2 супени лъжици галета
2 супени лъжици брашно
1 яйце
щипка сол
Начин на приготвяне:
Измийте свинския език със студена вода, нарежете го на тънки парчета.
Разбийте в купа яйцето, в отделен съд смесете галетата и брашното.
Оваляйте езика първо в сухата смес, след това потопете в яйцето и изпържете в нагорещеното олио от двете страни до златисто.
Може да поднесете като предястие или като основно със зеленчукова салата или гарнитура по ваш избор.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Свински език – хранителен състав, предимства и противопоказания
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани зелени домати
- Панирани топченца катък
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Хрупкави чушки Халапеньо с крема сирене
- Панирани смокини в сладка бирена паста
- Панирана тиква
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
Коментари към Паниран свински език