Панирани ябълкови кръгчета с ванилов сос
Необходими продукти:
за соса
- 150 милилитра прясно мляко
- 50 милилитра сладкарска сметана
- 2 жълтъка
- 40 грама захар
- 1 супена лъжица бяло вино
- 1 ампула течна ванилия
за панировката
- 2 почистени и нарязани на кръгчета ябълки
- 2 яйца
- 2 супени лъжици захар
- 100 грама брашно
- 130 милилитра прясно мляко
- 20 грама масло
- 30 грама захар
- 1/2 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната и налейте млякото към нея. В тенджерка загрейте сместа, налейте виното и ванилията. След завиране охладете и добавете жълтъците, разбити предварително със захарта.
Получения сос загрейте на водна баня и бъркайте докато се сгъсти. В друг съд смесете яйцата, прясното мляко, брашното, 2 лъжици захар и разбъркайте до еднородност.
Загрейте в тиган маслото, потопете ябълковите кръгчета в панировката и изпържете. Отцедете и докато са топли ги оваляйте в смес от захар и канела. Поднесете десерта, гарниран с ванилов сос и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: thegirllovestoeat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ FASIO 200 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА EYE CANDY 100 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА FRIDAY 100 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ITALIANO 80 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ROUGE 95 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА VEGA ROUGE 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Ванилия
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Ябълка
- Сос Бъфало
Коментари към Панирани ябълкови кръгчета с ванилов сос