Панирани топченца катък
Необходими продукти:
- 500 грама катък или цедено кисело мляко
- 1 пресована скилидка чесън
- 100 грама галета
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша брашно
- олио за пържене
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
Смесете катъка с пресования чесън, подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. С влажни ръце оформете топчета и охладете в камера за 30 минути.
След това ги набрашнете, потопете в разбитите яйца, повторете още веднъж реда и оваляйте в галетата.
Изпържете в силно сгорещено олио и прецедете. Поднесете панирания катък и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: snapguide.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Традиционно българско: крокмач или катък
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Катък
- Панирани зелени домати
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Катък с кисели краставички, маслини, орехи и копър
- Хрупкави чушки Халапеньо с крема сирене
- Панирани смокини в сладка бирена паста
- Панирана тиква
Коментари към Панирани топченца катък