Панирани топченца катък

Необходими продукти:
- 500 грама катък или цедено кисело мляко
- 1 пресована скилидка чесън
- 100 грама галета
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша брашно
- олио за пържене
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
Смесете катъка с пресования чесън, подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. С влажни ръце оформете топчета и охладете в камера за 30 минути.
След това ги набрашнете, потопете в разбитите яйца, повторете още веднъж реда и оваляйте в галетата.
Изпържете в силно сгорещено олио и прецедете. Поднесете панирания катък и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: snapguide.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Традиционно българско: крокмач или катък
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Катък
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Пилешки дробчета в яйчена панировка
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
Коментари към Панирани топченца катък