Панирани пълнени макарони
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици сол
- 1 пакет макарони ригатони
- 1 супена лъжица зехтин
- 450 грама свинска кайма
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица сух розмарин
- 1 чаена лъжица сушен магданоз
- 1/2 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена чаша зряла моцарела
- 1 чаена чаша брашно
- 2 големи яйца
- 1 чаена чаша хлебни трохи (или галета)
- магданоз за сервиране
- пармезан за сервиране
- сос маринара
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с вода върху котлона. Когато течността заври, добавете 1 чаена лъжица сол и изсипете ригатоните. Нека се варят около 5-6 минути, до състояние ал денте.
Отцедете излишната вода от пастата и добавете зехтина към макароните - разбъркайте и оставете да се охладят.
През това време в купа смесете каймата, подправете я с останалата сол, черния пипер, ригана и магданоза. Нарежете на ситно лука, пресовайте скилидките чесън и добавете продуктите към сместа. Накрая сложете и настърганата моцарела. Разбъркайте добре с ръце или шпатула, за да се смесите съставките.
Прехвърлете сместа в торбичка за сандвичи (или пош) и отрежете единия ъгъл. Запълнете ригатоните с комбинацията от кайма и моцарела, използвайки получения пош - първото от едната страна, след това обърнете и допълнете от другия край всеки макарон.
Сложете пълнените ригатони в тава и ги приберете във фризера за 30 минути.
Загрейте олио за пържене в дълбок тиган (при 180 градуса).
Разпределете продуктите за панировката - брашното, яйцата и галетата в три различни съда.
Вземете един пълнен макарон, панирайте го първо в брашното, потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте в галета. Изпържете до златистокафяво (около 4 минути).
Извадете готовата паста върху решетка, за да се отцеди от поетата мазнина.
Когато сте изпържили всички пълнени макарони, подредете ги в чиния, поръсете с настърган пармезан и магданоз и сервирайте с доматен маринара сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА СТОЙКА ЗА СУШЕНЕ НА ПРЯСНА ПАСТА APM002
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони със сметанов сос и сирене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Макарони на фурна със спанак и моцарела
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони в млечен сос със сирена
Коментари към Панирани пълнени макарони