Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Панирани пълнени макарони

Панирани пълнени макарони

Панирани пълнени макарони - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 пакет макарони ригатони
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 450 грама свинска кайма
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица сух розмарин
  • 1 чаена лъжица сушен магданоз
  • 1/2 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша зряла моцарела
  • 1 чаена чаша брашно
  • 2 големи яйца
  • 1 чаена чаша хлебни трохи (или галета)
  • магданоз за сервиране
  • пармезан за сервиране
  • сос маринара


Начин на приготвяне:

Сложете тенджера с вода върху котлона. Когато течността заври, добавете 1 чаена лъжица сол и изсипете ригатоните. Нека се варят около 5-6 минути, до състояние ал денте.

Отцедете излишната вода от пастата и добавете зехтина към макароните - разбъркайте и оставете да се охладят.

През това време в купа смесете каймата, подправете я с останалата сол, черния пипер, ригана и магданоза. Нарежете на ситно лука, пресовайте скилидките чесън и добавете продуктите към сместа. Накрая сложете и настърганата моцарела. Разбъркайте добре с ръце или шпатула, за да се смесите съставките.

Прехвърлете сместа в торбичка за сандвичи (или пош) и отрежете единия ъгъл. Запълнете ригатоните с комбинацията от кайма и моцарела, използвайки получения пош - първото от едната страна, след това обърнете и допълнете от другия край всеки макарон.

пълнене на макароните

Сложете пълнените ригатони в тава и ги приберете във фризера за 30 минути.

Загрейте олио за пържене в дълбок тиган (при 180 градуса).

Разпределете продуктите за панировката - брашното, яйцата и галетата в три различни съда.

Вземете един пълнен макарон, панирайте го първо в брашното, потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте в галета. Изпържете до златистокафяво (около 4 минути).

Извадете готовата паста върху решетка, за да се отцеди от поетата мазнина.

сервиране

Когато сте изпържили всички пълнени макарони, подредете ги в чиния, поръсете с настърган пармезан и магданоз и сервирайте с доматен маринара сос.

пълнен макарон

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети