Панирани пръчици от моцарела с копър и зелен лук

Необходими продукти:
- 250 грама моцарела (може да замените с мек кашкавал или друго меко сирене, което се топи добре)
- 2 яйца
- 50 грама заквасена сметана
- 1 чили чушка по желание
- зелен лук, копър и магданоз
- 1/2 чаена лъжица смес от различни видове смлян пипер
- 100 грама галета
- 50 грама брашно
- олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете моцарелата ситно и изсипете в удобна купа.
Накълцайте копъра и зеления лук, прибавете ги при сиренето.
Сложете сместа от различни видове смлян пипер, наситнената чили чушка, ако искате пръчиците да бъдат пикантни, и заквасената сметана.
Разбъркайте добре съставките, комбинацията трябва да бъде еднородна. Изсипете я върху лист найлоново фолио и разпределете, за да се получи равномерен правоъгълен слой.
Старателно го увийте в стреча и приберете за 40 минути във фризера.
Когато извадите заготовката, отстранете покритието и нарежете стегналата смес на дълги парчета с дебелина около 4-5 сантиметра. След това ги разрежете на две по ширина.
Двете яйца разбийте в купа, в други два съда сложете галетата и брашното.
Потопете пръчиците първо в брашното, след това в яйцата, галетата, отново яйце, галета (така ще се получи двойна панировка, но трябва да действате бързо, за да не се стече първият слой по сиренето).
Изпържете ги в горещото олио, то трябва да ги покрива напълно. За 2-3 минути пръчиците ще се покрият със златиста коричка, тогава ги извадете върху хартия, за да се отцедят от мазнината.
Може да поднесете предястието с различни сосове, както и да поръсите със зелени подправки.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cook-recipes.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)
- Парти хапки капрезе
- Моцарела
- Пилешко филе Капрезе
- С какви плодове се съчетават различните видове сирена?
- Пица от царевично тесто със сардини, домати и моцарела
- Пържени банани с моцарела
- Салата Капрезе с макарони и салами
Коментари към Панирани пръчици от моцарела с копър и зелен лук