Панирани лучени кръгчета в картофен чипс

Необходими продукти:
- 3 глави стар лук
- 1 чаена чаша брашно
- 20 милилитра олио
- 250 грама кисело мляко
- 2 яйца
- 100 грама картофен чипс
- черен и кайенски пипер, сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
В голяма купа смесете 1/4 чаша брашно с пълна чаена лъжица сол, 1/4 чаена лъжица черен пипер и същото количество кайенски.
В друга купа комбинирайте киселото мляко с яйцата, 1/2 чаша + още 2 супени лъжици брашно. Разбъркайте добре тестото, трябва да бъде еднородно.
Натрошете картофения чипс, главите лук обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около сантиметър.
Застелете тава с пергамент, намазнете хартията и поставете съда в горещата фурна за 8 минути (или докато мазнината започне да "цвърчи").
След това оваляйте лучените кръгчета в брашното с подправките, след това потопете в течното тесто и нека се оттече излишното количество.
Оваляйте в натрошения картофен чипс и подредете в тавата.
Изпечете до златисто от двете страни (по около 8 минути от всяка).
Поръсете кръгчетата със сол, докато са още горещи. Поднесете ги със сос по избор (това може да бъде обикновено кисело мляко с предпочитани подправки).
Да ви е хрупкаво!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
Нов911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Салата от маслини и лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Маринован лук, печен на барбекю
- Ползи и вреди на червения лук
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Пилешки дробчета с лук
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Наденички с гъби и лук
Коментари към Панирани лучени кръгчета в картофен чипс