Панирани лучени кръгчета в картофен чипс

Необходими продукти:
- 3 глави стар лук
- 1 чаена чаша брашно
- 20 милилитра олио
- 250 грама кисело мляко
- 2 яйца
- 100 грама картофен чипс
- черен и кайенски пипер, сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
В голяма купа смесете 1/4 чаша брашно с пълна чаена лъжица сол, 1/4 чаена лъжица черен пипер и същото количество кайенски.
В друга купа комбинирайте киселото мляко с яйцата, 1/2 чаша + още 2 супени лъжици брашно. Разбъркайте добре тестото, трябва да бъде еднородно.
Натрошете картофения чипс, главите лук обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около сантиметър.
Застелете тава с пергамент, намазнете хартията и поставете съда в горещата фурна за 8 минути (или докато мазнината започне да "цвърчи").
След това оваляйте лучените кръгчета в брашното с подправките, след това потопете в течното тесто и нека се оттече излишното количество.
Оваляйте в натрошения картофен чипс и подредете в тавата.
Изпечете до златисто от двете страни (по около 8 минути от всяка).
Поръсете кръгчетата със сол, докато са още горещи. Поднесете ги със сос по избор (това може да бъде обикновено кисело мляко с предпочитани подправки).
Да ви е хрупкаво!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Хрупкав пържен лук
Коментари към Панирани лучени кръгчета в картофен чипс