Панирани кюфтета от спанак и ориз със сирене и яйца

Необходими продукти:
- 1 килограм спанак
- 100 грама сирене
- 1/2 чаена чаша ориз
- 2 яйца
- магданоз
- черен пипер
- сол
- брашно и яйца за панировката
- олио за изпържване на кюфтетата
Начин на приготвяне:
Сложете спаначените листа в тиган, подсолете ги и задушете, след което нарежете ситно.
Ориза сварете в подсолена вода и тогава смесете със спанака. Добавете сиренето, яйцата, накълцания магданоз и подправки.
Оформете кюфтета от "каймата", оваляйте всяко в брашно, потопете в яйце и изпържете в нагорещена растителна мазнина (може да използвате слънчогледово олио или зехтин).
Щом се образува хрупкава коричка от всички страни, може да поднесете оризово-спаначеното ястие.
Добър апетит!
Източник: sovet-ok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зеленчукови кюфтета с ориз
- Спаначени кюфтета със сирене и чесън
- Кюфтета от броколи с пармезан, чесън и кашкавал
- Доматени кюфтета със зелен лук и магданоз
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от тиквички с топено сирене, грис и копър
- Кюфтета от тиквички с бекон и чеснов сос
- Хрупкави кюфтета от моркови, грис и корнфлейкс
- Кюфтета от тиквички с кашкавал и чесън
- Тиквени кюфтенца с млечен сос
Коментари към Панирани кюфтета от спанак и ориз със сирене и яйца