Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук

Необходими продукти:
4 картофа
2 моркова
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 супени лъжици консервирана царевица
3 супени лъжици консервиран грах
1/2 лимон
зелени подправки по избор: копър, магданоз, зелен лук
3 супени лъжици брашно
200 милилитра вода
100 грама галета
4 супени лъжици олио
смлян кориандър, червен пипер, къри, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете морковите и картофите цели, след това обелете.
Намачкайте картофите и към пюрето прибавете подправките и сока от 1/2 лимон.
Нарежете морковите ситно, накълцайте лука, чесъна и зелените подправки.
Смесете всички зеленчуци, добавете царевицата и граха.
От тази "кайма" оформете кюфтета.
Панировката направете, комбинирайки брашното с водата, подсолете.
Потопете кюфтетата в нея, оваляйте в галета и изпържете до златисто от двете страни на среден огън.
Поднесете горещи с гарнитура или сос по избор.
Добър апетит!
Снимка: receptiki.pro
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Панирани кюфтета от ориз, картофи и зеле
- Кюфтета от сладки картофи с наденица и сос от тахан
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Картофени кюфтета с топено сирене и шунка
- Картофени кюфтета с рибно филе
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Картофени кюфтета с моркови и чесън
Коментари към Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук