Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
Необходими продукти:
4 картофа
2 моркова
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 супени лъжици консервирана царевица
3 супени лъжици консервиран грах
1/2 лимон
зелени подправки по избор: копър, магданоз, зелен лук
3 супени лъжици брашно
200 милилитра вода
100 грама галета
4 супени лъжици олио
смлян кориандър, червен пипер, къри, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете морковите и картофите цели, след това обелете.
Намачкайте картофите и към пюрето прибавете подправките и сока от 1/2 лимон.
Нарежете морковите ситно, накълцайте лука, чесъна и зелените подправки.
Смесете всички зеленчуци, добавете царевицата и граха.
От тази "кайма" оформете кюфтета.
Панировката направете, комбинирайки брашното с водата, подсолете.
Потопете кюфтетата в нея, оваляйте в галета и изпържете до златисто от двете страни на среден огън.
Поднесете горещи с гарнитура или сос по избор.
Добър апетит!
Снимка: receptiki.pro
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Картофени кюфтета с пилешко
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета със сос от сметана и гъби
- Картофени кюфтета с елда на фурна
Коментари към Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук