Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинки с печени зеленчуци

Палачинки с печени зеленчуци

Палачинки с печени зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

за зеленчуците:

  • 3 супени лъжици бял винен оцет
  • 1 супена лъжица песто
  • 1 чаена лъжица риган
  • щипка сол и черен пипер
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 6 домата, нарязани на четвъртинки
  • 2 големи гъби, нарязани
  • шепа босилек

за палачинките:

  • 100 грама брашно
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 яйца
  • 125 милилитра мътеница
  • олио за намазване на тигана

Начин на приготвяне:

Разбъркайте оцета с половината количество песто, ригана и подправете с щипка сол и пипер. Добавете чушките, доматите, гъбите и половината листа босилек. Разбъркайте, за да се овкусят резените. Печете ги за 30 минути на 180 градуса, като от време на време разклащате тавата.

Междувременно може да опечете палачинките - брашното и содата разбъркайте с 1/2 чаена лъжица сол и малко свежо смлян черен пипер. Направяте кладенец в центъра, където чукнете яйцата, сложете останалото песто и налейте течността. Разбъркайте с тел за разбиване.

Намажете незалепващ тиган с олио и вземете 3 супени лъжици от тестото, сложете го в центъра на тигана и опечете дебели палачинки. Ако тиганът ви е достатъчно голям, спокойно може да печете по 2 палачинки едновременно.

Сервирайте, като в чиния поставите 2 палачинки. Покрийте с печени зеленчуци, поръсете с листенцата босилек, които са ви останали. Вземете малко от сосовете, които са се отделили в тавата при печенето на зеленчуците и полейте с тях ястието.

Поднесете закуската топла.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиЛайфстайлБотаникаХранене при...Алт. медицинаИсторияНовиниЛеченияХрани и ястия