Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинки с месо и ориз

Палачинки с месо и ориз

Палачинки с месо и ориз - изображение

Необходими продукти

За палачинките:

  • 500 милилитра прясно мляко
  • 500 милилитра вода
  • 3 яйца
  • 1 чаена лъжица сол
  • 5 супени лъжици олио
  • щипка сода, изгасена в 1 чаена лъжица оцет
  • 1 чаена лъжица захар
  • 2 чаени чаши (с връх) брашно

За плънката:

  • 500 грама месо по избор (филе)
  • 1/2 чаена чаша ориз
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • лук


Начин на приготвяне:

Палачинките

  • Разбийте яйцата със солта и захарта.
  • Пресейте два пъти брашното.
  • Кипнете млякото и охладете до топло.
  • Смесете водата и прякото, добавете яйцата и олиото. След това постепенно изсипете и брашното в сместа. Направете течно тесто, в него сложете изгасената сода и разбийте с миксер и тел за разбиване на яйца. Покрийте купата със стреч фолио и я приберете за час-час и половина в хладилника.

Плънката

  • Сварете ориза в подсолена вода, след което го изплакнете под течаща студена и оставете да се охлади.
  • Лука нарежете на кубчета, изпържете го в масло.
  • Месото може да приготвите по два начина: или го сварете и след това смелете, или първо го смелете и тогава запържете заедно с лука.
  • Смесете ориза с лука и месото, подправете на вкус. Ако плънката е много суха, налейте малко бульон или разтопено краве масло.


Изпечете тънки палачинки от тестото. Намажете всяка от едната страна с масло и тогава сложете от плънката (около 1 супена лъжица).

Навийте плътни рулца, които може да поднесете веднага.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chtoprigotovit.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки