Палачинки с кайма (с вряща вода)
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1,5 чаени чаши пшенично брашно
- 1/2 чаена чаша вряща вода
- 1/2 чаена лъжица сол
- олио на вкус
- 400 грама кайма (каквато предпочитате)
- 1 глава стар лук
- 1,5 чаени чаши прясно мляко
- 1 супена лъжица кристална захар
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете лука в олио, прибавете каймата и гответе 20 минути на среден огън. Подсолете и поръсете черен пипер на вкус.
Направете тестото за палачинките. Разбийте яйцата с 1/2 чаена лъжица сол и 1 супена лъжица захар, налейте млякото и врящата вода. Следва брашното и разбийте с миксер до получаване на течно и еднородно тесто.
Сгорещете тиган, намажете с мазнина и изпечете в него тънки палачинки.
В средата им сложете по лъжица и половина от каймата (може и две, това зависи колко е голяма палачинката). Навийте на рула или оформете като пакетче.
Може леко да запържите в масло палачинките и да ги поднесете веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Палачинките на баба
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Панирани шницели от кайма
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Палачинки Болонезе с бешамелов сос и кашкавал
Коментари към Палачинки с кайма (с вряща вода)