Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинка на фурна с ябълки и карамелен сос

Палачинка на фурна с ябълки и карамелен сос

Палачинка на фурна с ябълки и карамелен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица масло
  • 3 яйца
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1/4 чаена лъжица подправка за ябълков пай (микс от канела, индийско орехче и кардамон)
  • щипка сол
  • 2 средни ябълки
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 2 чаени лъжици вода

за соса:

  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 1/2 чаена лъжица царевично нишесте
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 чаена лъжица масло
  • 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в тавичката, в която ще печете палачинката на 200 градуса за 3-4 минути. През това време разбийте яйцата, добавете към тях млякото, брашното, солта, ябълковата подправка и разбъркайте.

Прехвърлете тестото в сгорещения съд и печете 20-25 минути, докато палачинката се надуе и стане златиста.

Нарежете ябълките на тънки полумесеци и ги сложете в тенджерка, добавете захарта и водата. Гответе ги около 4-6 минути, докато започнат леко да променят цвета си.

В касерола сложете продуктите за соса - захарта и царевичното нишесте. Добавете водата и оставете да ври около 3 минути. Свалете от котлона и сложете маслото и ванилията.

Когато палачинката е готова, сложете ябълките в средата й, полейте с карамеления сос и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки