Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър

Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър

от 02 окт 2018г.
Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:
1/2 супена лъжица зехтин

  • 2 глави червен лук
  • 2 чаени лъжици балсамов оцет
  • 1 чаена лъжица кафява захар
  • 1 чаена лъжица срежа мащерка
  • 600 грама карфиол, накъсан на розички
  • 40 грама масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 100 грама сирене чедър, настъргано
  • 3 стръка праз (около 380 грама), нарязани
  • 2 листа бутер тесто, всеки по 400 грама

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина на средна температура и запържете лука, който предварително сте нарязали, докато омекне - около 6-8 минути. Добавете балсамовия оцет, захарта и мащерката. И продължете да готвите 10-12 минути, докато започне да се карамелизира.

Бланширайте карфиола във вряща вода за 8-10 минути, докато омекне.

Пригответе сиреновия сос - разтопете 20 грама масло в малка касерола. Добавете към него брашното и разбъркайте за 3-4 минути, докато се комбинират и сместа стане златиста. Добавете към соса млякото, като бъркате непрекъснато. Когато сосът се сгъсти добавете към него 80 грама от сиренето. Свалете от котлона и оставете настрана.

Разтопете останалите 20 грама масло и запържете праза, докато омекне.

Загрейте фурна на 180 градуса.

Разточете единия лист бутер тесто и изрежете кръг с диаметър 26 сантиметра и го сложете в тавичка със същия диаметър.

В тавата върху тестото сложете лука, като оставите около 1,5 сантиметра от краищата на тестото без плънка. Покрийте с карфиола, останалия чедър, а най-отгоре сложете праза.

Намажете краищата на тестото с вода.

Разточете втория лист бутер тесто и от него изрежете кръг с диаметър 30 сантиметра. Покрийте с него плънката и притиснете краищата на двата листа тесто, за да се залепят едно за друго.

С остър нож направете Х в средата на пая и печете 35-40 минути, до златисто.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com

Още по темата:
  • Кокосов пай Кокосов пай
  • Домашен ягодов пай без печене Домашен ягодов пай без печене
  • Традиционен ирландски овчарски пай Традиционен ирландски овчарски пай
  • Най-лесният тиквен пай Най-лесният тиквен пай
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
    www.framar.bg 
    на 17 October 2025 в 02:30
    Коментирайте "Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
  • Кулинарни шедьоври от бутер тесто
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Бутерки с яйчен крем и пудра захар
  • Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
  • Вити бутер банички с шоколад
  • Канелени пръчици от бутер тесто
  • Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
  • Захарни пеперуди от бутер тесто
  • Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Какви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезонКакви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезон

Какви мерки да вземем, за да се подготвим за грипния сезон

от 16 окт 2025г.Прочети повече
Бактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от АлцхаймерБактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от Алцхаймер

Бактерия, причинител на язва на стомаха, може да предпазва от Алцхаймер

от 16 окт 2025г.Прочети повече
ЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчкиЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчки

ЕС въвежда по-строги мерки за безопасност на детските играчки

от 16 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Истини и митове за лъчелечението - говорят специалистите на КОЦ – Пловдив

преди 1 дни, 17 часа и 59 мин.

УМБАЛ „Свети Георги“ с безплатни ваксини срещу COVID-19 и ДТК за бременни през есенно-зимен сезон 25/26

преди 7 дни, 13 часа и 10 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЦЕНТРУМ МУЛТИФРУТ КИДС ЯГОДА И МАЛИНА желирани таблетки * 60

ЦЕНТРУМ МУЛТИФРУТ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 60

ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА

ЦЕНТРУМ ЕНЕРГИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 60

ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ФУДЖИ СОФТ ПРОЗРАЧНА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФРАКСИПАРИН инжекционен разтвор 0.3 мл * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 17:41:46

ФРАКСИПАРИН инжекционен разтвор 0.3 мл * 10

Коментар на: Станимира Тодорова от 16 окт 2025г. в 17:29:38

СЕРАЗА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 17:01:57

ПАНЦЕФ таблетки 400 мг * 10 АЛКАЛОИД

Коментар на: Ирена Младенова от 16 окт 2025г. в 16:48:57

СЕРАЗА таблетки * 30

Коментар на: Петя от 16 окт 2025г. в 16:35:56
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival