Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър

Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър

от 02 окт 2018г.
Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:
1/2 супена лъжица зехтин

  • 2 глави червен лук
  • 2 чаени лъжици балсамов оцет
  • 1 чаена лъжица кафява захар
  • 1 чаена лъжица срежа мащерка
  • 600 грама карфиол, накъсан на розички
  • 40 грама масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 100 грама сирене чедър, настъргано
  • 3 стръка праз (около 380 грама), нарязани
  • 2 листа бутер тесто, всеки по 400 грама

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина на средна температура и запържете лука, който предварително сте нарязали, докато омекне - около 6-8 минути. Добавете балсамовия оцет, захарта и мащерката. И продължете да готвите 10-12 минути, докато започне да се карамелизира.

Бланширайте карфиола във вряща вода за 8-10 минути, докато омекне.

Пригответе сиреновия сос - разтопете 20 грама масло в малка касерола. Добавете към него брашното и разбъркайте за 3-4 минути, докато се комбинират и сместа стане златиста. Добавете към соса млякото, като бъркате непрекъснато. Когато сосът се сгъсти добавете към него 80 грама от сиренето. Свалете от котлона и оставете настрана.

Разтопете останалите 20 грама масло и запържете праза, докато омекне.

Загрейте фурна на 180 градуса.

Разточете единия лист бутер тесто и изрежете кръг с диаметър 26 сантиметра и го сложете в тавичка със същия диаметър.

В тавата върху тестото сложете лука, като оставите около 1,5 сантиметра от краищата на тестото без плънка. Покрийте с карфиола, останалия чедър, а най-отгоре сложете праза.

Намажете краищата на тестото с вода.

Разточете втория лист бутер тесто и от него изрежете кръг с диаметър 30 сантиметра. Покрийте с него плънката и притиснете краищата на двата листа тесто, за да се залепят едно за друго.

С остър нож направете Х в средата на пая и печете 35-40 минути, до златисто.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com

Още по темата:
  • 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
  • Постен овчарски пай с гъби Постен овчарски пай с гъби
  • Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече Мини пай с пълнеж от ябълка и дулсе де лече
  • Рибен пай с хрупкава коричка Рибен пай с хрупкава коричка
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър
    www.framar.bg 
    на 04 December 2025 в 13:04
    Коментирайте "Пай от бутер тесто с карфиол, праз и сирене чедър"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
  • Бутерки с яйчен крем и пудра захар
  • 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
  • Бутерки с фурми, портокалово сладко и фъстъци
  • Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
  • Бутер руло с пушен колбас, кашкавал и горчица
  • Бутер баница с яйца, кашкавал, шунка и магданоз
  • Постен овчарски пай с гъби
  • Сладка бутер баница с извара и ванилия
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна ИрландияНевиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

от 04 дек 2025г.Прочети повече
Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата сиСамотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

от 03 дек 2025г.Прочети повече
Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е боленЕдин на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

от 03 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 34 дни, 2 часа

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 43 дни, 22 часа и 13 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС XII/2025 НИКОЛАЙ АЛЕКСИЕВ

РЕВАЛИД РЕВИТАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН 250 мл

ПРИМЛАЙФ ФЕРОФОЛИК капсули * 30

ПРОКСЕЛ ПОТЕНТ капсули * 60 НАТУРФАРМА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧАЙ ФИЛТЪР ДЕМИР БОЗАН * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:59:38

ДИМЕКС сироп 125 мл СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:52:21

A37 Коклюш

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:51:34

Детска градина "Пролет", с. Бяла река

Коментар на: Христина Боранова от 04 дек 2025г. в 08:49:13

Д-р Милка Салджийска

Коментар на: Златомира Табакова от 04 дек 2025г. в 02:55:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival