Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ориз с ядки и гъби

Ориз с ядки и гъби

Ориз с ядки и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 чаени чаши дългозърнест ориз
  • 250 грама гъби
  • 3 супени лъжици растителна мазнина
  • глава кромид
  • по 1/3 чаена чаша лешници, бадеми и фъстъци
  • смлени зърна черен пипер, сол и магданоз

 

Начин на приготвяне:

Почистете оризовите зрънца, измийте ги, сложете в тенджера и залейте с 3-4 чаени чаши вода. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Щом това стане, затворете с капак и нека се варят до готовност. За това ще са необходими около 15 минути. Важно е да не разбърквате по време на термичната обработка. След като оризът се свари, изплакнете го със студена вода.

Сгорещете мазнината в тиган и в нея запържете зрънцата за 3-4 минути, като междувременно разбърквате старателно.

Затоплете чиния (може да използвате микровълновата) и прехвърлете ориза в нея.

Долейте малко растително олио в тигана и изпържете наситнения лук до златисто. Тогава добавете гъбите, а няколко минути по-късно изсипете и смлените ядки.

Върнете ориза в тигана, нека всички продукти се приготвят заедно още няколко минути, след което ги подсолете, поръсете със смлян черен пипер, накълцан магданоз и може да поднесете.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: paedaem.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиХранене при...ЛайфстайлНовиниБотаникаСнимкиЛечения