Ориз с ядки и гъби

Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши дългозърнест ориз
- 250 грама гъби
- 3 супени лъжици растителна мазнина
- глава кромид
- по 1/3 чаена чаша лешници, бадеми и фъстъци
- смлени зърна черен пипер, сол и магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете оризовите зрънца, измийте ги, сложете в тенджера и залейте с 3-4 чаени чаши вода. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Щом това стане, затворете с капак и нека се варят до готовност. За това ще са необходими около 15 минути. Важно е да не разбърквате по време на термичната обработка. След като оризът се свари, изплакнете го със студена вода.
Сгорещете мазнината в тиган и в нея запържете зрънцата за 3-4 минути, като междувременно разбърквате старателно.
Затоплете чиния (може да използвате микровълновата) и прехвърлете ориза в нея.
Долейте малко растително олио в тигана и изпържете наситнения лук до златисто. Тогава добавете гъбите, а няколко минути по-късно изсипете и смлените ядки.
Върнете ориза в тигана, нека всички продукти се приготвят заедно още няколко минути, след което ги подсолете, поръсете със смлян черен пипер, накълцан магданоз и може да поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: paedaem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Суши салата с ориз, чушки и краставица
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Коментари към Ориз с ядки и гъби