Ориз с ядки и гъби

Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши дългозърнест ориз
- 250 грама гъби
- 3 супени лъжици растителна мазнина
- глава кромид
- по 1/3 чаена чаша лешници, бадеми и фъстъци
- смлени зърна черен пипер, сол и магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете оризовите зрънца, измийте ги, сложете в тенджера и залейте с 3-4 чаени чаши вода. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Щом това стане, затворете с капак и нека се варят до готовност. За това ще са необходими около 15 минути. Важно е да не разбърквате по време на термичната обработка. След като оризът се свари, изплакнете го със студена вода.
Сгорещете мазнината в тиган и в нея запържете зрънцата за 3-4 минути, като междувременно разбърквате старателно.
Затоплете чиния (може да използвате микровълновата) и прехвърлете ориза в нея.
Долейте малко растително олио в тигана и изпържете наситнения лук до златисто. Тогава добавете гъбите, а няколко минути по-късно изсипете и смлените ядки.
Върнете ориза в тигана, нека всички продукти се приготвят заедно още няколко минути, след което ги подсолете, поръсете със смлян черен пипер, накълцан магданоз и може да поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: paedaem.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ХАРУХАРУ УОНДЪР МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 30 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОСПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Ориз с ядки и гъби