Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ориз с моркови, копър и печени цели печурки

Ориз с моркови, копър и печени цели печурки

Ориз с моркови, копър и печени цели печурки - изображение

Необходими продукти:

  • 70 милилитра олио
  • 300 грама ориз Басмати (или друг дългозърнест сорт)
  • 30 грама копър
  • 150 грама моркови
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • 4 скилидки чесън
  • дребни печурки

 

Начин на приготвяне:

Настържете морковите и ги задушете за няколко минути в олиото (най-добре е да използвате тенджера с дебело дъно, в която ще приготвите ориза).

морков

След това изсипете измитите и подсушени оризови зрънца, разбъркайте, за да се покрият с мазнината.

ориз

Минута по-късно налейте вряща вода, която да бъде около сантиметър над сместа.

Намалете температурата на котлона и нека комбинацията се приготвя под капак около 15-20 минути.

Тогава добавете ситно накълцаните копър и скилидки чесън, изключете котлона, затворете тенджерата с капак и изчакайте 5 минути.

копър

След това разбъркайте и се заемете с гъбите.

ориз

Подберете дребни печурки, изпечете ги в силно нагорещен намазнен тиган за няколко минути, през които бъркайте непрекъснато. Трябва да останат твърди.

гъби

Поднесете заедно с ориза.

печурки

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: foodclub.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиХранене при...ЛайфстайлНовиниБотаникаСнимкиЛечения