Ориз с моркови, копър и печени цели печурки

Необходими продукти:
- 70 милилитра олио
- 300 грама ориз Басмати (или друг дългозърнест сорт)
- 30 грама копър
- 150 грама моркови
- 1 чаена лъжица морска сол
- 4 скилидки чесън
- дребни печурки
Начин на приготвяне:
Настържете морковите и ги задушете за няколко минути в олиото (най-добре е да използвате тенджера с дебело дъно, в която ще приготвите ориза).
След това изсипете измитите и подсушени оризови зрънца, разбъркайте, за да се покрият с мазнината.
Минута по-късно налейте вряща вода, която да бъде около сантиметър над сместа.
Намалете температурата на котлона и нека комбинацията се приготвя под капак около 15-20 минути.
Тогава добавете ситно накълцаните копър и скилидки чесън, изключете котлона, затворете тенджерата с капак и изчакайте 5 минути.
След това разбъркайте и се заемете с гъбите.
Подберете дребни печурки, изпечете ги в силно нагорещен намазнен тиган за няколко минути, през които бъркайте непрекъснато. Трябва да останат твърди.
Поднесете заедно с ориза.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: foodclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ХАРУХАРУ УОНДЪР МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 30 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОСПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Ориз с моркови, копър и печени цели печурки