Ориз с моркови и фъстъци

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз басмати
- 2 чаени чаши вода (или бульон)
- 1/4 чаена чаша печени фъстъци
- 1 супена лъжица маргарин (може да използвате масло или олио)
- 1 глава лук, нарязана на тънко
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 3/4 чаена чаша настъргани моркови
- сол на вкус
- лют пипер кайен на вкус
- нарязан на ситно кориандър
Начин на приготвяне:
Сложете ориза и водата в касерола и сварете под капак за около 20 минути на средна температура.
Докато оризът се вари, смелете фъстъците.
Загрейте мазнина в тиган и изпържете лука, докато омекне - за около 10 минути. Добавете джинджифила и моркова, подправете на вкус. Намелете температурата на котлона и задушавайте 5 минути. Сложете лютия пипер и смлените фъстъци.
Когато оризът е готов, го изсипете в тигана при морковите и лука и разбъркайте. Сервирайте, като гарнирате със свеж кориандър и няколко цели фъстъка.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ориз
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Как да различим истинския от фалшивия ориз
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Ориз с моркови и фъстъци