Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Ориз с масло, бяло вино и пармезан

Ориз с масло, бяло вино и пармезан

Ориз с масло, бяло вино и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 450 милилитра бульон (пилешки)
  • 1 чаена чаша сок от моркови
  • 2 чаени чаши вода
  • 40 грама масло
  • 1/2 глава стар лук
  • сол и черен пипер
  • 1 чаена чаша дългозърнест ориз
  • 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
  • 50 грама пармезан (настърган)
  • 50 грама магданоз (накълцан)

 

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера смесете пилешкия бульон, сока от моркови и водата. Поставете върху котлона, за да заври течността.

Междувременно разтопете маслото в тиган и в него изпържете лука в продължение на 5 минути, докато омекне. Добавете 1 чаена лъжица сол и 1/4 чаена лъжица черен пипер, увеличете температурата на котлона, изсипете ориза в съда и гответе около 3 минути, като периодично разбърквате. След това налейте виното, варете две минути, докато се поеме от зрънцата.

Налейте 1/2 чаена чаша от горещия бульон, разбъркайте с дървена лъжица и продължете да добавяте от течността, докато оризът бъде напълно готов (необходими са 25-30 минути).

Смесете го с останалото масло, добавете настърган пармезан, подправете на вкус и разбъркайте.

Ястието се поднася поръсено с пармезан и магданоз.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлБотаникаСнимкиЛечения