Ориз с масло, бяло вино и пармезан

Необходими продукти:
- 450 милилитра бульон (пилешки)
- 1 чаена чаша сок от моркови
- 2 чаени чаши вода
- 40 грама масло
- 1/2 глава стар лук
- сол и черен пипер
- 1 чаена чаша дългозърнест ориз
- 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 50 грама пармезан (настърган)
- 50 грама магданоз (накълцан)
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера смесете пилешкия бульон, сока от моркови и водата. Поставете върху котлона, за да заври течността.
Междувременно разтопете маслото в тиган и в него изпържете лука в продължение на 5 минути, докато омекне. Добавете 1 чаена лъжица сол и 1/4 чаена лъжица черен пипер, увеличете температурата на котлона, изсипете ориза в съда и гответе около 3 минути, като периодично разбърквате. След това налейте виното, варете две минути, докато се поеме от зрънцата.
Налейте 1/2 чаена чаша от горещия бульон, разбъркайте с дървена лъжица и продължете да добавяте от течността, докато оризът бъде напълно готов (необходими са 25-30 минути).
Смесете го с останалото масло, добавете настърган пармезан, подправете на вкус и разбъркайте.
Ястието се поднася поръсено с пармезан и магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
- Мляко с ориз, бадеми и стафиди
Коментари към Ориз с масло, бяло вино и пармезан