Ориз с масло, бяло вино и пармезан
Необходими продукти:
- 450 милилитра бульон (пилешки)
- 1 чаена чаша сок от моркови
- 2 чаени чаши вода
- 40 грама масло
- 1/2 глава стар лук
- сол и черен пипер
- 1 чаена чаша дългозърнест ориз
- 1/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 50 грама пармезан (настърган)
- 50 грама магданоз (накълцан)
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера смесете пилешкия бульон, сока от моркови и водата. Поставете върху котлона, за да заври течността.
Междувременно разтопете маслото в тиган и в него изпържете лука в продължение на 5 минути, докато омекне. Добавете 1 чаена лъжица сол и 1/4 чаена лъжица черен пипер, увеличете температурата на котлона, изсипете ориза в съда и гответе около 3 минути, като периодично разбърквате. След това налейте виното, варете две минути, докато се поеме от зрънцата.
Налейте 1/2 чаена чаша от горещия бульон, разбъркайте с дървена лъжица и продължете да добавяте от течността, докато оризът бъде напълно готов (необходими са 25-30 минути).
Смесете го с останалото масло, добавете настърган пармезан, подправете на вкус и разбъркайте.
Ястието се поднася поръсено с пармезан и магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Оризови спагети
- Безглутенова диета
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Ориз с масло, бяло вино и пармезан