Ориз с люти чушки и кашкавал на фурна

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 чаена чаша ориз
- 1 стрък зелен лук
- 1 чаена лъжица кимион
- 250 грама консервирани чили чушки
- 1/2 сладка чушка
- по 2 супени лъжици сметана и крема сирене
- 200 грама кашкавал
- черен пипер и сол на вкус
- зехтин
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган или тенджера сгорещете зехтина и изсипете кимиона и ситно нарязаната сладка чушка. Гответе до омекване на зеленчука, след което добавете ориза, предварително измит. Пържете го две минути, като бъркате непрекъснато. Тогава изсипете зеления лук, нарязан на кръгчета, налейте бульона, затворете с капак и оставете така до пълна готовност на зрънцата.
След това прибавете сметаната, разбъркайте и сложете нарязаните на дребни кръгчета чили чушки заедно с крема сиренето, както и половината от кашкавала (настърган). Овкусете с черен пипер и сол и прехвърлете сместа в тава.
Поръсете с останалия кашкавал, който също сте настъргали, и поставете в загрята на 190 градуса. След 20 минути ястието ще е готово.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuchareceptov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Задушен ориз с кайма и моркови
- Мляко с ориз, бадеми и стафиди
Коментари към Ориз с люти чушки и кашкавал на фурна