Ориз с куркума, тиквичка, зелен боб и грах

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязан
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица зехтин
- 150 грама ориз за паеля
- 1 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- 900 милилитра зеленчуков бульон
- 1 малка тиквичка
- 100 грама замразен грах
- 123 грама задушени аспержи, нарязани
- 100 грама замразен зелен боб
- сокът на 1/2 лимон
- резени лимон за сервиране
- свеж копър
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичката на филийки, а след това на четвъртинки.
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука и чесъна за 5 минути.
Добавете ориза и подправките, след което сложете бульона и оставете да къкри 10 минути на средна температура.
Добавете аспержите и тиквичката. Когато оризът е готов, след около 10 минути, добавете граха, зеления боб и лимоновия сок.
Разбъркайте и подправете с копъра.
Сервирайте с резени лимон.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Ориз с царевица
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Ориз с куркума, тиквичка, зелен боб и грах