Ориз с куркума, тиквичка, зелен боб и грах

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязан
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица зехтин
- 150 грама ориз за паеля
- 1 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
- 900 милилитра зеленчуков бульон
- 1 малка тиквичка
- 100 грама замразен грах
- 123 грама задушени аспержи, нарязани
- 100 грама замразен зелен боб
- сокът на 1/2 лимон
- резени лимон за сервиране
- свеж копър
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичката на филийки, а след това на четвъртинки.
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука и чесъна за 5 минути.
Добавете ориза и подправките, след което сложете бульона и оставете да къкри 10 минути на средна температура.
Добавете аспержите и тиквичката. Когато оризът е готов, след около 10 минути, добавете граха, зеления боб и лимоновия сок.
Разбъркайте и подправете с копъра.
Сервирайте с резени лимон.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Ориз с куркума, тиквичка, зелен боб и грах