Ориз с карфиол и лешници на фурна
Необходими продукти:
- 400 грама карфиол
- 80 грама масло
- 2 глави шалот
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 1/3 чаена чаша ориз Арборио
- 850 милилитра пилешки бульон
- 300 милилитра сметана за готвене
- 1/2 връзка градински чай
- лешници за поднасяне
- пармезан (настърган)
Начин на приготвяне:
Сложете розичките карфиол в кухненски робот с поставен S-образен нож и с няколко пулсации го раздробете на трохи.
Разтопете 40 грама от маслото и запържете наситнения лук и чесън за 2 минути.
Добавете в сместа ориза и карфиола, след което сложете и бульона.
След като заври, намалете температура и оставете да къкри 25 минути, докато ориза се свари.
Свалете от котлона и оставете за 10 минути.
Добавете към ориз сметаната и подправете.
Междувременно разтопете останалото масло и го сгорещете за 2-3 минути, докато започне да покафенява. Запържете в маслото листата градински чай за 30 секунди, за да станат на хрупкав чипс.
Добавете ги към ориза и сервирайте, поръсена порция с лешници и пармезан.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Салата Табуле с карфиол
- Пържен карфиол по корейски
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Ризото със сьомга, грах и фенел
- Карфиол с гъби и целина
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
Коментари към Ориз с карфиол и лешници на фурна