Ориз с карфиол и лешници на фурна
Необходими продукти:
- 400 грама карфиол
- 80 грама масло
- 2 глави шалот
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 1/3 чаена чаша ориз Арборио
- 850 милилитра пилешки бульон
- 300 милилитра сметана за готвене
- 1/2 връзка градински чай
- лешници за поднасяне
- пармезан (настърган)
Начин на приготвяне:
Сложете розичките карфиол в кухненски робот с поставен S-образен нож и с няколко пулсации го раздробете на трохи.
Разтопете 40 грама от маслото и запържете наситнения лук и чесън за 2 минути.
Добавете в сместа ориза и карфиола, след което сложете и бульона.
След като заври, намалете температура и оставете да къкри 25 минути, докато ориза се свари.
Свалете от котлона и оставете за 10 минути.
Добавете към ориз сметаната и подправете.
Междувременно разтопете останалото масло и го сгорещете за 2-3 минути, докато започне да покафенява. Запържете в маслото листата градински чай за 30 секунди, за да станат на хрупкав чипс.
Добавете ги към ориза и сервирайте, поръсена порция с лешници и пармезан.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Карфиол, Цветно зеле
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пържен карфиол по корейски
Коментари към Ориз с карфиол и лешници на фурна