Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ориз с карфиол и лешници на фурна

Ориз с карфиол и лешници на фурна

Ориз с карфиол и лешници на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама карфиол
  • 80 грама масло
  • 2 глави шалот
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 1/3 чаена чаша ориз Арборио
  • 850 милилитра пилешки бульон
  • 300 милилитра сметана за готвене
  • 1/2 връзка градински чай
  • лешници за поднасяне
  • пармезан (настърган)

Начин на приготвяне:

Сложете розичките карфиол в кухненски робот с поставен S-образен нож и с няколко пулсации го раздробете на трохи.

Разтопете 40 грама от маслото и запържете наситнения лук и чесън за 2 минути.

Добавете в сместа ориза и карфиола, след което сложете и бульона.

След като заври, намалете температура и оставете да къкри 25 минути, докато ориза се свари.

Свалете от котлона и оставете за 10 минути.

Добавете към ориз сметаната и подправете.

Междувременно разтопете останалото масло и го сгорещете за 2-3 минути, докато започне да покафенява. Запържете в маслото листата градински чай за 30 секунди, за да станат на хрупкав чипс.

Добавете ги към ориза и сервирайте, поръсена порция с лешници и пармезан.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delicious.com.au

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияБотаника