Ориз с карфиол и лешници на фурна

Необходими продукти:
- 400 грама карфиол
- 80 грама масло
- 2 глави шалот
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 1/3 чаена чаша ориз Арборио
- 850 милилитра пилешки бульон
- 300 милилитра сметана за готвене
- 1/2 връзка градински чай
- лешници за поднасяне
- пармезан (настърган)
Начин на приготвяне:
Сложете розичките карфиол в кухненски робот с поставен S-образен нож и с няколко пулсации го раздробете на трохи.
Разтопете 40 грама от маслото и запържете наситнения лук и чесън за 2 минути.
Добавете в сместа ориза и карфиола, след което сложете и бульона.
След като заври, намалете температура и оставете да къкри 25 минути, докато ориза се свари.
Свалете от котлона и оставете за 10 минути.
Добавете към ориз сметаната и подправете.
Междувременно разтопете останалото масло и го сгорещете за 2-3 минути, докато започне да покафенява. Запържете в маслото листата градински чай за 30 секунди, за да станат на хрупкав чипс.
Добавете ги към ориза и сервирайте, поръсена порция с лешници и пармезан.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Карфиол, Цветно зеле
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Цветно зеле, карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Печено цветно зеле с картофи, гъби и кашкавалена коричка
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
Коментари към Ориз с карфиол и лешници на фурна