Ориз с бяло вино и аспержи

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша и половина ориз
- 5 чаени чаши зеленчуков бульон
- 150 милилитра бяло вино
- 200 грама аспержи от консерва
- 1 глава стар лук
- 1 стрък пресен лук
- пресни подправки по избор
- сол, черен пипер
- 40 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Отцедете и нарежете аспержите. Загрейте маслото и ги сотирайте. Отцедете и в същата мазнина сложете нарязания пресен и стар лук.
Изсипете ориза, подправете със сол, черен пипер и налейте бульона и бялото вино. Върнете аспержите към сместа, намалете мощността на котлона и оставете ястието да ври на слаб огън като разбърквате периодично.
След готовност разсипете порции, поръсете с пресни подправки и настърган пармезан по желание. Поднесете и с апетит хапнете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.vibrantplate.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 200 г ЗДРАВНИЦА
ХАРУХАРУ УОНДЪР МАСЛО ЗА ЛИЦЕ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 30 мл
НАТОКИНАЗА капсули * 120 DOUBLE WOOD
ПРОМОСПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с телешка кайма и зеленчуци на тиган
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Ориз с бяло вино и аспержи