Ориз с бяло вино и аспержи
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша и половина ориз
- 5 чаени чаши зеленчуков бульон
- 150 милилитра бяло вино
- 200 грама аспержи от консерва
- 1 глава стар лук
- 1 стрък пресен лук
- пресни подправки по избор
- сол, черен пипер
- 40 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Отцедете и нарежете аспержите. Загрейте маслото и ги сотирайте. Отцедете и в същата мазнина сложете нарязания пресен и стар лук.
Изсипете ориза, подправете със сол, черен пипер и налейте бульона и бялото вино. Върнете аспержите към сместа, намалете мощността на котлона и оставете ястието да ври на слаб огън като разбърквате периодично.
След готовност разсипете порции, поръсете с пресни подправки и настърган пармезан по желание. Поднесете и с апетит хапнете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.vibrantplate.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Безглутенова диета
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Ориз с бяло вино и аспержи