Ориз с бяло вино и аспержи

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша и половина ориз
- 5 чаени чаши зеленчуков бульон
- 150 милилитра бяло вино
- 200 грама аспержи от консерва
- 1 глава стар лук
- 1 стрък пресен лук
- пресни подправки по избор
- сол, черен пипер
- 40 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Отцедете и нарежете аспержите. Загрейте маслото и ги сотирайте. Отцедете и в същата мазнина сложете нарязания пресен и стар лук.
Изсипете ориза, подправете със сол, черен пипер и налейте бульона и бялото вино. Върнете аспержите към сместа, намалете мощността на котлона и оставете ястието да ври на слаб огън като разбърквате периодично.
След готовност разсипете порции, поръсете с пресни подправки и настърган пармезан по желание. Поднесете и с апетит хапнете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.vibrantplate.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
ХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Как да различим истинския от фалшивия ориз
- 1 лъжица ориз на гладно за пречистване на тялото при възрастни хора
Коментари към Ориз с бяло вино и аспержи