Ориз с бяло вино и аспержи
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша и половина ориз
- 5 чаени чаши зеленчуков бульон
- 150 милилитра бяло вино
- 200 грама аспержи от консерва
- 1 глава стар лук
- 1 стрък пресен лук
- пресни подправки по избор
- сол, черен пипер
- 40 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Отцедете и нарежете аспержите. Загрейте маслото и ги сотирайте. Отцедете и в същата мазнина сложете нарязания пресен и стар лук.
Изсипете ориза, подправете със сол, черен пипер и налейте бульона и бялото вино. Върнете аспержите към сместа, намалете мощността на котлона и оставете ястието да ври на слаб огън като разбърквате периодично.
След готовност разсипете порции, поръсете с пресни подправки и настърган пармезан по желание. Поднесете и с апетит хапнете.
Да ви е вкусно!
Източник: www.vibrantplate.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 30 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Седемдневна оризова диета
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Ориз с бяло вино и аспержи