Ориз с бекон, праз и тиквички
Необходими продукти:
- 120 грама ориз
- 100 грама бекон или шунка
- 1/2 червена сладка чушка
- няколко резена тиквичка
- парче праз
- шепа сладка царевица
Подправки:
- 3 щипки босилек (сух)
- 2 щипки кайенски пипер (смлян)
- 1/3 чаена лъжица къри
- сол
Допълнения:
- 2 яйца
- масло от гроздови семена на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до пълна готовност.
Нарежете на кубчета тиквичката, праза - на кръгчета.
Нарежете на малки парчета бекона/шунката и ги запържете леко в собствената им мазнина. След това извадете парченцата от съда и в него изсипете подготвените зеленчуци. Добавете маслото от гроздови семена, сложете нарязаната чушка, царевичните зърна и разбъркайте.
Няколко минути по-късно добавете сварения ориз (отцеден от водата), подправете, разбъркайте и върнете бекона/шунката в тигана.
Изключете котлона, затворете съда с капак и оставете ястието така, докато приготвите яйцата.
Изпържете ги, като за целта може да използвате подходяща формичка, която да не позволява на белтъците да се разтекат в тигана.
Когато всичко е готово, може да поднесете за вечеря например.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Седемдневна оризова диета
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Диета за отслабване с протеинови продукти и ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ориз с лук и масло
Коментари към Ориз с бекон, праз и тиквички