Ориз с бекон, праз и тиквички
Необходими продукти:
- 120 грама ориз
- 100 грама бекон или шунка
- 1/2 червена сладка чушка
- няколко резена тиквичка
- парче праз
- шепа сладка царевица
Подправки:
- 3 щипки босилек (сух)
- 2 щипки кайенски пипер (смлян)
- 1/3 чаена лъжица къри
- сол
Допълнения:
- 2 яйца
- масло от гроздови семена на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до пълна готовност.
Нарежете на кубчета тиквичката, праза - на кръгчета.
Нарежете на малки парчета бекона/шунката и ги запържете леко в собствената им мазнина. След това извадете парченцата от съда и в него изсипете подготвените зеленчуци. Добавете маслото от гроздови семена, сложете нарязаната чушка, царевичните зърна и разбъркайте.
Няколко минути по-късно добавете сварения ориз (отцеден от водата), подправете, разбъркайте и върнете бекона/шунката в тигана.
Изключете котлона, затворете съда с капак и оставете ястието така, докато приготвите яйцата.
Изпържете ги, като за целта може да използвате подходяща формичка, която да не позволява на белтъците да се разтекат в тигана.
Когато всичко е готово, може да поднесете за вечеря например.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Ползи за здравето и хранителен състав на оризовото мляко
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
Коментари към Ориз с бекон, праз и тиквички