Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Ориз с бекон, праз и тиквички

Ориз с бекон, праз и тиквички

Ориз с бекон, праз и тиквички - изображение

Необходими продукти:

  • 120 грама ориз
  • 100 грама бекон или шунка
  • 1/2 червена сладка чушка
  • няколко резена тиквичка
  • парче праз
  • шепа сладка царевица

Подправки:

  • 3 щипки босилек (сух)
  • 2 щипки кайенски пипер (смлян)
  • 1/3 чаена лъжица къри
  • сол

Допълнения:

  • 2 яйца
  • масло от гроздови семена на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете ориза до пълна готовност.

Нарежете на кубчета тиквичката, праза - на кръгчета.

Нарежете на малки парчета бекона/шунката и ги запържете леко в собствената им мазнина. След това извадете парченцата от съда и в него изсипете подготвените зеленчуци. Добавете маслото от гроздови семена, сложете нарязаната чушка, царевичните зърна и разбъркайте.

Няколко минути по-късно добавете сварения ориз (отцеден от водата), подправете, разбъркайте и върнете бекона/шунката в тигана.

Изключете котлона, затворете съда с капак и оставете ястието така, докато приготвите яйцата.

Изпържете ги, като за целта може да използвате подходяща формичка, която да не позволява на белтъците да се разтекат в тигана.

Когато всичко е готово, може да поднесете за вечеря например.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлБотаникаНовиниСнимкиЛечения