Ориз на тиган с пармезан
Сигурно се е случвало да ви остане от ориза, който сте приготвили вчера. Предлагаме ви да го превърнете в ново ястие, което да се хареса на цялото семейство.
Необходими продукти:
- 2 1/2 супени лъжици масло
- 2 чаени чаши сготвен ориз
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Намазнете леко голяма плоска чиния (може да използвате олио).
В тиган разтопете маслото и сложете ориза, като го притиснете плътно, за да залепнат зрънцата едно за друго (за целта използвайте ориз, приготвен предишния ден, защото ако е прясно сварен или изпечен, той ще се разпадне).
Притиснете с шпатула, за да се разпредели по дъното и да се слепи по-добре.
Гответе, като внимателно от време на време завъртате съда, за да сте сигурни, че не залепва на дъното му.
Когато започне да става златист по краищата, сложете чиния върху тигана и бързо го обърнете, така че неизпечената страна да остане отдолу.
Внимателно приплъзнете ориза отново в тигана и изпечете и от другата страна.
Сервирайте в топла чиния и поръсете с пармезан.
seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
Коментари към Ориз на тиган с пармезан