Ориз на тиган с пармезан

Сигурно се е случвало да ви остане от ориза, който сте приготвили вчера. Предлагаме ви да го превърнете в ново ястие, което да се хареса на цялото семейство.
Необходими продукти:
- 2 1/2 супени лъжици масло
- 2 чаени чаши сготвен ориз
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Намазнете леко голяма плоска чиния (може да използвате олио).
В тиган разтопете маслото и сложете ориза, като го притиснете плътно, за да залепнат зрънцата едно за друго (за целта използвайте ориз, приготвен предишния ден, защото ако е прясно сварен или изпечен, той ще се разпадне).
Притиснете с шпатула, за да се разпредели по дъното и да се слепи по-добре.
Гответе, като внимателно от време на време завъртате съда, за да сте сигурни, че не залепва на дъното му.
Когато започне да става златист по краищата, сложете чиния върху тигана и бързо го обърнете, така че неизпечената страна да остане отдолу.
Внимателно приплъзнете ориза отново в тигана и изпечете и от другата страна.
Сервирайте в топла чиния и поръсете с пармезан.
seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Пилешка супа с ориз, картофи и топено сирене
- Ориз с царевица
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Ориз на тиган с пармезан