Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки

Необходими продукти:
- 100 грама оризови спагети;
- 200 грама печурки;
- 2 глави кромид лук
- 1 морков
- 100 грама ряпа
- 3 скилидки чесън
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица оцет
- 1 супена лъжица захар
- 70 милилитра олио
- лют червен пипер, сол, кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете оризовите спагети за минута във вряща вода. Извадете ги в гевгир, изплакнете със студена вода.
Печурките сварете за 10 минути и ги нарежете на парчета. Кромида нарежете на полукръгчета, а морковите и ряпата - на тънки сламки (по корейски).
Изпържете гъбите в олиото, докато станат златисти. Тогава прибавете лука и изчакайте да се зачерви. На този етап изсипете морковите и ряпата, запържете и тогава сложете намачкания чесън, соевия сос, оцета, сол, лютия пипер, захарта.
Задушете за 5 минути и изсипете сместа върху готовите спагети.
Поръсете с накълцан кориандър и поднесете ястието горещо.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Спагети със сметана и риба тон
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки