Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки

Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки

Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама оризови спагети;
  • 200 грама печурки;
  • 2 глави кромид лук
  • 1 морков
  • 100 грама ряпа
  • 3 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица оцет
  • 1 супена лъжица захар
  • 70 милилитра олио
  • лют червен пипер, сол, кориандър на вкус


Начин на приготвяне:

Сложете оризовите спагети за минута във вряща вода. Извадете ги в гевгир, изплакнете със студена вода.

Печурките сварете за 10 минути и ги нарежете на парчета. Кромида нарежете на полукръгчета, а морковите и ряпата - на тънки сламки (по корейски).

Изпържете гъбите в олиото, докато станат златисти. Тогава прибавете лука и изчакайте да се зачерви. На този етап изсипете морковите и ряпата, запържете и тогава сложете намачкания чесън, соевия сос, оцета, сол, лютия пипер, захарта.

Задушете за 5 минути и изсипете сместа върху готовите спагети.

Поръсете с накълцан кориандър и поднесете ястието горещо.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниХранене при...ДиетиВидеоБотаникаСнимкиЛечения