Оризови кнедли с канела и кайсиев сироп
Необходими продукти:
- 100 грама ориз
- 2 щипки канела
- 2 щипки индийско орехче
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сол
- 150 грама брашно
- 2 супени лъжици захар
- 400 милилитра вода
- 2 яйца
- олио за пържене
- кайсиев сироп за поднасяне на кнедлите
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, изсипете го в съд с гореща вода и сварете до готовност. След това отцедете течността, изплакнете зърната и оставете да се охлаждат.
Разбийте яйцата с щипка сол до получаване на гъста пяна, в която добавете захарта и останалите подправки. Накрая изсипете пресятото брашно с бакпулвера и ориза.
Добре разбъркайте продуктите и с мокри ръце направете малки топчета. Изпържете ги в голямо количество силно нагорещено олио, докато се покрият със златиста коричка.
Поднесете готовите кнедли с кайсиев сироп.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Оризови кнедли с канела и кайсиев сироп