Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Оризови кнедли с канела и кайсиев сироп

Оризови кнедли с канела и кайсиев сироп

Оризови кнедли с канела и кайсиев сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама ориз
  • 2 щипки канела
  • 2 щипки индийско орехче
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол
  • 150 грама брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 400 милилитра вода
  • 2 яйца
  • олио за пържене
  • кайсиев сироп за поднасяне на кнедлите


Начин на приготвяне:

Измийте ориза, изсипете го в съд с гореща вода и сварете до готовност. След това отцедете течността, изплакнете зърната и оставете да се охлаждат.

Разбийте яйцата с щипка сол до получаване на гъста пяна, в която добавете захарта и останалите подправки. Накрая изсипете пресятото брашно с бакпулвера и ориза.

Добре разбъркайте продуктите и с мокри ръце направете малки топчета. Изпържете ги в голямо количество силно нагорещено олио, докато се покрият със златиста коричка.

Поднесете готовите кнедли с кайсиев сироп.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноВидеоХранене при...ДиетиНовиниБотаникаСнимкиЛечения