Оризова пита с тиквички и кашкавалена заливка

Необходими продукти:
- 100 грама ориз
- 100 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
- 70 грама заквасена сметана
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- черен пипер, зехтин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, нека се охлади и разпределете по дъното на подмазана форма, трамбовайте.
Настържете кашкавала/сиренето в голяма купа, прибавете сметаната, лъжица зехтин или колкото предпочитате, чесъна и яйцата. Разбъркайте.
Тиквичката нарежете на много тънки кръгчета, а моркова настържете (на средно ренде).
Върху оризовата основа подредете слой от половината тиквички, последван от моркови и отново тиквички.
Залейте с яйчено-кашкавалената комбинация и изпечете във фурната при 200 градуса за около 30-40 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съвети- Преборете умората със смути от тиквичка, спанак, авокадо и целина
- Премахнете семената от тиквичките с лъжица за сладолед
- 28 вкусни снимки от кухнята на Узбекистан...не е за гладни
- Защо тиквичките са толкова полезни за здравето?
- Тиквичките подпомагат дейността на черния дроб и са идеални за диети
- Здрави и красиви с Деси: Пролетен суров дип с тиквичка
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА