Оризова пита с тиквички и кашкавалена заливка

Необходими продукти:
- 100 грама ориз
- 100 грама кашкавал или друг вид твърдо сирене
- 70 грама заквасена сметана
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- черен пипер, зехтин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете ориза, нека се охлади и разпределете по дъното на подмазана форма, трамбовайте.
Настържете кашкавала/сиренето в голяма купа, прибавете сметаната, лъжица зехтин или колкото предпочитате, чесъна и яйцата. Разбъркайте.
Тиквичката нарежете на много тънки кръгчета, а моркова настържете (на средно ренде).
Върху оризовата основа подредете слой от половината тиквички, последван от моркови и отново тиквички.
Залейте с яйчено-кашкавалената комбинация и изпечете във фурната при 200 градуса за около 30-40 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БЕТИНА БАРТИ УЛТРА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ОРИЗОВО МЛЯКО И ВАНИЛОВ ЦВЯТ 400 мл
НУТРИКОСТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули * 120
ГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Оризова пита с тиквички и кашкавалена заливка