Оризова каша със сос от консервирани праскови, бадеми и шоколад
Необходими продукти:
3 супени лъжици захар
80 грама черен шоколад
250 милилитра високомаслена течна сметана (35% масленост)
400 грама кръглозърнест ориз
1 чаена лъжица ванилова захар
250 грама праскови от компот
1,250 литра прясно мляко
80 грама бадеми
Начин на приготвяне:
Измийте оризовите зърна и ги сложете в тенджера. Залейте с прясното мляко, подсладете със захарта и нека сместа кипне. Нека се вари 30 минути, като бъркате непрекъснато на бавен огън, след което затворете съда с капак и оставете кашата да престои 10 минути.
Сос направете, разбивайки прасковите в блендер, докато се превърнат в пюре.
Шоколада настържете едро, сметаната разбийте на пяна заедно с ваниловата захар.
Разпределете оризовата каша в чинии, във всяка сложете от плодовото пюре, по малко от сметаната и поръсете с шоколадовите стружки.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Софт храни
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Оризова каша със сос от консервирани праскови, бадеми и шоколад