Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Оризова баница от течно тесто с лук и яйца

Оризова баница от течно тесто с лук и яйца

Оризова баница от течно тесто с лук и яйца - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 3 яйца
  • 200 грама пшенично брашно
  • 50 грама нишесте
  • 100 грама натурално кисело мляко
  • 100 грама домашна майонеза
  • по 1/2 чаена лъжица сол и сода бикарбонат

За пълнежа:

  • 100 грама бял ориз
  • 2 малки глави лук или 1 голяма
  • 3 сварени яйца
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Плънката

Нарежете ситно лука и го изпържете, докато стане златист.

лук

Яйцата (твърдо сварени) обелете и настържете едро.

яйца

Ориза сварете до готовност (в подсолена вода).

ориз

Смесете го с яйцата и лука, подсолете, поръсете и смлян черен пипер.

 

Тестото

Яйцата, майонезата и натурално киселото мляко изсипете в голяма купа.

майонеза

Сложете при тях содата, нишестето и подсолете. Разбъркайте старателно.

Започнете да изсипвате по малко от брашното, без да прекратявате бъркането.

брашно

Тестото трябва да се получи с консистенция на гъста сметана.

Подмажете с олио дъното на кръгла тава (в случая е използван съд с диаметър 28 сантиметра) и разпределете половината от сместа.

тесто

Върху нея - плънката (също равномерно разпределена).

ориз

Покрийте с останалото тесто и заравнете повърхността. Пълнежът трябва да се покрие напълно.

тесто

Изпечете баницата в предварително нагорещена фурна (200 градуса), ще са необходими около 40 минути.

баница

Получава се ето такава препечена вкуснотия.

баница

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоДиетиХранене при...ЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения