Оризова баница от течно тесто с лук и яйца

Необходими продукти
За тестото:
- 3 яйца
- 200 грама пшенично брашно
- 50 грама нишесте
- 100 грама натурално кисело мляко
- 100 грама домашна майонеза
- по 1/2 чаена лъжица сол и сода бикарбонат
За пълнежа:
- 100 грама бял ориз
- 2 малки глави лук или 1 голяма
- 3 сварени яйца
- подправки
Начин на приготвяне:
Плънката
Нарежете ситно лука и го изпържете, докато стане златист.
Яйцата (твърдо сварени) обелете и настържете едро.
Ориза сварете до готовност (в подсолена вода).
Смесете го с яйцата и лука, подсолете, поръсете и смлян черен пипер.
Тестото
Яйцата, майонезата и натурално киселото мляко изсипете в голяма купа.
Сложете при тях содата, нишестето и подсолете. Разбъркайте старателно.
Започнете да изсипвате по малко от брашното, без да прекратявате бъркането.
Тестото трябва да се получи с консистенция на гъста сметана.
Подмажете с олио дъното на кръгла тава (в случая е използван съд с диаметър 28 сантиметра) и разпределете половината от сместа.
Върху нея - плънката (също равномерно разпределена).
Покрийте с останалото тесто и заравнете повърхността. Пълнежът трябва да се покрие напълно.
Изпечете баницата в предварително нагорещена фурна (200 градуса), ще са необходими около 40 минути.
Получава се ето такава препечена вкуснотия.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
ХАРУХАРУ УОНДЪР КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ОРИЗ 90 мл
СУОНСЪН БЕРГАМОТ ЕКСТРАКТ капсули 500 мг * 30
ПРОМОЯНГ МАСКА ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 150 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да измием ориза и да го направим по-вкусен
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Банички със сирене
- Оризови спагети
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Коментари към Оризова баница от течно тесто с лук и яйца