Ориенталски ароматен сос за меса и риба

Необходими продукти:
- 350 милилитра вода
- щипка чили
- 5 грама черен пипер на зърна
- 1/2 чаена лъжичка кориандър
- 1/2 чаена лъжичка кардамон
- 1 чаена лъжичка куркума
- 2 скилидки чесън
- 3 сушени корена женско биле
- 2 дафинови листа
- 1 звездовиден анасон
- щипка зърна от кимион
- щипка зърна от резене
- 1 стрък прясна мащерка
- 3 стръка пресен магданоз
- корите от един портокал
- 1 стрък джинджифил
- 2 супени лъжици червено вино
- 2 супени лъжици тъмен соев сос
- 1 супена лъжица тъмен балсамов оцет
- сол според вкуса
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата и добавете чилито, черния пипер, кориандъра, кардамона, куркумата, чесъна, корените женско биле, дафиновите листа и анасона. Разбъркайте и оставете течността да заври.
След това свалете от огъня и прибавете кимиона, резенето, мащерката, магданоза, джинджифила и портокаловата кора.
Варете 20 минути на тих огън, отцедете течността и я подправете със соев сос, оцет, вино и сол според вкуса ви. Кипнете сместа и я охладете. Използвайте за подправяне на различни видове меса, риба и деликатеси.
Да ви е вкусно и ароматно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.threelittlehalves.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовСИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 500 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Фалопия
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Сос Бъфало
- Чубрица - балканска
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Лимонена трева
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Копър
Коментари към Ориенталски ароматен сос за меса и риба