Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Ориенталски ароматен сос за меса и риба

Ориенталски ароматен сос за меса и риба

Ориенталски ароматен сос за меса и риба - изображение

Необходими продукти:


  • 350 милилитра вода
  • щипка чили
  • 5 грама черен пипер на зърна
  • 1/2 чаена лъжичка кориандър
  • 1/2 чаена лъжичка кардамон
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • 2 скилидки чесън
  • 3 сушени корена женско биле
  • 2 дафинови листа
  • 1 звездовиден анасон
  • щипка зърна от кимион
  • щипка зърна от резене
  • 1 стрък прясна мащерка
  • 3 стръка пресен магданоз
  • корите от един портокал
  • 1 стрък джинджифил
  • 2 супени лъжици червено вино
  • 2 супени лъжици тъмен соев сос
  • 1 супена лъжица тъмен балсамов оцет
  • сол според вкуса

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте водата и добавете чилито, черния пипер, кориандъра, кардамона, куркумата, чесъна, корените женско биле, дафиновите листа и анасона. Разбъркайте и оставете течността да заври.

След това свалете от огъня и прибавете кимиона, резенето, мащерката, магданоза, джинджифила и портокаловата кора.

Варете 20 минути на тих огън, отцедете течността и я подправете със соев сос, оцет, вино и сол според вкуса ви. Кипнете сместа и я охладете. Използвайте за подправяне на различни видове меса, риба и деликатеси.

Да ви е вкусно и ароматно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.threelittlehalves.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиХранене при...ЛюбопитноДиетиБотаникаХрани и ястия