Ориенталски ароматен сос за меса и риба
Необходими продукти:
- 350 милилитра вода
- щипка чили
- 5 грама черен пипер на зърна
- 1/2 чаена лъжичка кориандър
- 1/2 чаена лъжичка кардамон
- 1 чаена лъжичка куркума
- 2 скилидки чесън
- 3 сушени корена женско биле
- 2 дафинови листа
- 1 звездовиден анасон
- щипка зърна от кимион
- щипка зърна от резене
- 1 стрък прясна мащерка
- 3 стръка пресен магданоз
- корите от един портокал
- 1 стрък джинджифил
- 2 супени лъжици червено вино
- 2 супени лъжици тъмен соев сос
- 1 супена лъжица тъмен балсамов оцет
- сол според вкуса
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте водата и добавете чилито, черния пипер, кориандъра, кардамона, куркумата, чесъна, корените женско биле, дафиновите листа и анасона. Разбъркайте и оставете течността да заври.
След това свалете от огъня и прибавете кимиона, резенето, мащерката, магданоза, джинджифила и портокаловата кора.
Варете 20 минути на тих огън, отцедете течността и я подправете със соев сос, оцет, вино и сол според вкуса ви. Кипнете сместа и я охладете. Използвайте за подправяне на различни видове меса, риба и деликатеси.
Да ви е вкусно и ароматно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.threelittlehalves.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Сос Бъфало
- Чубрица - балканска
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Ориенталски ароматен сос за меса и риба