Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко
В България не честваме Денят на благодарността, но не пречи да откраднем някоя добра идея за овкусяване на месото или пък полезен трик за приготвяне на вкусно пуешко месо. Този микс от свежи подправки е чудесен за намазване на месото преди печене, ето какво включва.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша свеж магданоз, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица нарязан на ситно розмарин
- 1 супена лъжица нарязан на ситно градински чай
- 1 супена лъжица нарязана на ситно мащерка
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В малка купичка разбъркайте всички продукти добре, може да го направите и с пръсти, за да втриете хубаво подправките една в друга.
Това количество стига за около 2 килограма пуешко.
Ако не разполагате със свежи подправки, намалете посоченото количество за тях и направете микса със сухи, като съотношението е 3:1, т.е. ако в рецептата има 1 супена лъжица свежа мащерка, то използвайте 1 кафяна лъжичка или 1/3 супена суха билка. Възползвате ли се от приготвянето на подправката от изсушени растения, може да я съхранявате няколко дни в буркан. Но ако я направите от пресни билки, трябва да се употреби веднага.
tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ ИСОП ПОДПРАВКА на прах 25 г
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ на прах 15 г ЗДРАВНИЦА
КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Домашна италианска подправка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ехинофора
- Ким
- Индийско орехче, Мускатово орехче
Коментари към Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко