Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко

В България не честваме Денят на благодарността, но не пречи да откраднем някоя добра идея за овкусяване на месото или пък полезен трик за приготвяне на вкусно пуешко месо. Този микс от свежи подправки е чудесен за намазване на месото преди печене, ето какво включва.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша свеж магданоз, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица нарязан на ситно розмарин
- 1 супена лъжица нарязан на ситно градински чай
- 1 супена лъжица нарязана на ситно мащерка
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В малка купичка разбъркайте всички продукти добре, може да го направите и с пръсти, за да втриете хубаво подправките една в друга.
Това количество стига за около 2 килограма пуешко.
Ако не разполагате със свежи подправки, намалете посоченото количество за тях и направете микса със сухи, като съотношението е 3:1, т.е. ако в рецептата има 1 супена лъжица свежа мащерка, то използвайте 1 кафяна лъжичка или 1/3 супена суха билка. Възползвате ли се от приготвянето на подправката от изсушени растения, може да я съхранявате няколко дни в буркан. Но ако я направите от пресни билки, трябва да се употреби веднага.
tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БИОХЕРБА КУРКУМА прах 35 г
ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ ФИНА ЙОДИРАНА 1 кг
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Индийско орехче, Мускатово орехче
- Чубрица - балканска
- Домашна италианска подправка
- Фалопия
Коментари към Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко