Орехов сос със сварени жълтъци и чесън
Необходими продукти:
- 200 грама почистени орехови ядки
- 200 милилитра оцет (3%)
- 2 сварени жълтъка
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица галета
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена лъжица обикновена горчица
- сол, соев сос и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете орехите заедно с чесъна, жълтъците и олиото, като за целта може да използвате блендер или кухненски робот.
Към сместа прибавете галетата, горчицата, разбъркайте и постепенно налейте оцета, без да спирате да разбивате. Може да не използвате цялото количество оцет, ако смятате, че сосът ще стане прекалено кисел за вкуса ви. Най-добре опитвайте своевременно и преценете.
Накрая подправете със сол, соев сос и смлян черен пипер.
Консистенцията на соса трябва да наподобява тази на майонеза или гъста сметана.
Подходящо допълнение е към месо, предимно птиче, или към сварени зеленчуци. Може да се използва като салатен дресинг, както и да се намаже филия с него.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Орехов сос със сварени жълтъци и чесън