Орехови палачинки с тиква
Необходими продукти:
- 2 средно големи яйца
- 125 милилитра прясно мляко
- 140 грама пюре от тиква
- 50 грама орехи
- 55 грама масло
- 70 грама брашно, без глутен
- 20 грама овесени ядки, фини
- 1 супена лъжица мед
- 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 1/4 чаена лъжичка смлян бахар
- 1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса /с вентилатор/.
- Разстелете орехите върху тавичка и печете за около 5-7 минути, докато станат златисто кафяви.
- В същото време, сложете маслото в малък тиган и включете котлона на средна степен. След като се разтопи и започне да прави балончета, бъркайте непрекъснато до получаването на лешников цвят. Отстранете от котлона.
- Смелете печените орехи в блендер или кухненски робот и ги смесете с брашното, овесените ядки, подправките, бакпулвера и солта.
- В отделна купа разбъркайте яйцата, меда, 2 супени лъжици от препеченото масло, тиквеното пюре и млякото.
- Комбинирайте двете смеси и разбъркайте енергично до получаването на хомогенна смес.
- Загрейте тигана на средно висока температура и поставете бучка масло. След като се разтопи и започне да "бълбука", добавете една голяма супена лъжица от тестото и разстелете, за да оформите малка палачинка.
- Печете около 1-2 минути до златисто кафяво, обърнете от другата страна и изчакайте отново 1-2 минути.
Поднесете палачинките топли, като ги полеете с останалата част от запеченото масло. По желание добавете мед и орехи.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Палачинки без яйца
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Черен орех
Коментари към Орехови палачинки с тиква