Орехови масленки

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши смлени орехови ядки
- 1 чаена чаша меко масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1 жълтък
- 1 белтък
- 1 чаена лъжичка ванилова есенция
- 2 чаени чаши брашно с набухватели
- 1 чаена чаша разполовени орехи
Начин на приготвяне:
Намаслете тавичка, сипете орехите и ги запечете на 160 градуса за 10 минути. Оставете ги да изстинат, а през това време разбийте в купа захарта и останалото масло до получаването на пухкав крем.
Добавете с разбиване жълтъка и ванилията, постепенно сипете брашното и направете тесто. Покрийте и го сложете на хладно за час.
Оформете топчета с големина 2,5 сантиметра, оваляйте ги в смлените ядки и ги наредете в застлана с лист пергамент тава. Глазирайте сладките с разбит белтък и украсете повърхността им с орехи.
Изпечете на 190 градуса за 10-12 минути до златисто. Охладете маслените ореховки, поднесете и им се насладете!
Да ви е сладко!
Източник: placeralplato.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Орехи - ползи и вреди
- Черен орех
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Обикновен маслен крем
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
Коментари към Орехови масленки