Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко

Необходими продукти:
- 4 яйца
- 60 милилитра прясно мляко
- 20 грама масло
- 300 грама консервирана царевица
- 5 чери домата
- магданоз или друга зелена подправка по ваш избор
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевичната консерва, а зърната изпържете в малко масло, подсолете.
Яйцата смесете с прясното мляко, подсолете и тях, разбийте с вилица.
Изсипете царевицата в тази смес и получената комбинация прехвърлете в подходящ за печене съд.
По повърхността подредете чери домати и поставете ястието във фурната до готовност.
Вариант е и да направите омлета на тиган, ако предпочитате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sekreti-domovodstva.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
- Италиански омлет със сирена
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет със зеленчуци
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет на фурна с пържена консервирана царевица и прясно мляко