Огретен с карфиол, киноа и наденички
Необходими продукти:
- 1 карфиол
- 3 домата
- 4 наденички
- 3 счукани скилидки чесън
- 2 чаени лъжички сушен босилек
- сол и черен пипер на вкус
- 150 грама кашкавал
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 яйца
за киноата:
- 1/2 чаена чаша киноа
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сушен босилек
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа смесете карфиола, доматите и нарязаните наденички. Добавете зехтина, чесъна, босилека, солта и черния пипер. Разбъркайте и изсипете в йенски съд. Запечете за 20 минути.

През това време кипнете киноата в подсолена вода за 10-15 минути. Оставете я след готовност да изстине и прецедете. Овкусете с подправките.

Сварената киноа изсипете при зеленчуците в йенския съд и разбъркайте. Яйцата разбийте с телена бъркалка и смесете с настъргания предварително кашкавал. Разпределете заливката върху ястието и запечете за още 10-15 минути. Сервирайте огретена топъл.
Добър апетит!
Източник: ifoodreal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
ГРЕВИЯ БОДИ МОДУЛАТОР капсули * 60
ЯНГ ДЕФЕНД АМПУЛИ ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ С ИЗМИВАНЕ 7 мл * 5
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД ШАМПОАН ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Гарнитура от киноа
- Варена киноа
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Киноа
- Спаначен огретен със сирене
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
- Енергийна салата с киноа и чиа
- Киноа с черен боб
Коментари към Огретен с карфиол, киноа и наденички