Огретен с карфиол, киноа и наденички
Необходими продукти:
- 1 карфиол
- 3 домата
- 4 наденички
- 3 счукани скилидки чесън
- 2 чаени лъжички сушен босилек
- сол и черен пипер на вкус
- 150 грама кашкавал
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 яйца
за киноата:
- 1/2 чаена чаша киноа
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица сушен босилек
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа смесете карфиола, доматите и нарязаните наденички. Добавете зехтина, чесъна, босилека, солта и черния пипер. Разбъркайте и изсипете в йенски съд. Запечете за 20 минути.
През това време кипнете киноата в подсолена вода за 10-15 минути. Оставете я след готовност да изстине и прецедете. Овкусете с подправките.
Сварената киноа изсипете при зеленчуците в йенския съд и разбъркайте. Яйцата разбийте с телена бъркалка и смесете с настъргания предварително кашкавал. Разпределете заливката върху ястието и запечете за още 10-15 минути. Сервирайте огретена топъл.
Добър апетит!
Източник: ifoodreal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС ЧАЙ ОТ КИНОА, ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ И ГОДЖИ БЕРИ * 42
БЯЛА КИНОА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 150 мл
БИОХЕРБА БИО ТРИЦВЕТНА КИНОА 200 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЯНГ ДЕФЕНД МАСКА ЗА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Безглутенова диета
- Варена киноа
- Гарнитура от киноа
- Киноа - полезни свойства и хранителен състав
- Зеленчукова салата със сирене халуми и киноа
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
- Спаначен огретен със сирене
- Киноа
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
Коментари към Огретен с карфиол, киноа и наденички