Огретен от ряпа с чесън, масло, кашкавал и сметана

Необходими продукти:
- 4 глави ряпа
- 4 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- 4 супени лъжици масло
- 100 милилитра пилешки бульон
- 100 милилитра готварска сметана
- зелени подправки, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Главите ряпа измийте, обелете и нарежете тънко. Чесъна накълцайте ситно, а кашкавала настържете.
Разтопете маслото в тиган на бавен огън. Сложете в съда ред от парченца ряпа, следва слой кашкавал и поръсете със зелени подправки.
Залейте с част от готварската сметана и бульона, подправете на вкус и сложете накълцан чесън. Продължете да редувате продуктите в същата последователност до тяхното изчерпване.
През това време съдържанието на тигана ще започне да къкри. Тогава преместете съда във фурната, която преди това сте сгорещили при 180 градуса.
След 20 минути по повърхността на ястието ще се образува златиста коричка.
Поднесете го горещо.
Вкусно и нежно се получава. Сосът е ароматен, а ряпата неустоима.
Добър апетит!
Източник: econet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ЕУТРОЗИС ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезни свойства на ряпата
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Огретен от тиквички с домати и сос Бешамел
- Брюква, сладка ряпа
- Бяла ряпа Дайкон (японска ряпа) - видове, състав и полезни свойства
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Картофен огретен с пармезан и сметана
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Лучен огретен с пиле
Коментари към Огретен от ряпа с чесън, масло, кашкавал и сметана