Огретен от ряпа с чесън, масло, кашкавал и сметана
Необходими продукти:
- 4 глави ряпа
- 4 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- 4 супени лъжици масло
- 100 милилитра пилешки бульон
- 100 милилитра готварска сметана
- зелени подправки, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Главите ряпа измийте, обелете и нарежете тънко. Чесъна накълцайте ситно, а кашкавала настържете.
Разтопете маслото в тиган на бавен огън. Сложете в съда ред от парченца ряпа, следва слой кашкавал и поръсете със зелени подправки.
Залейте с част от готварската сметана и бульона, подправете на вкус и сложете накълцан чесън. Продължете да редувате продуктите в същата последователност до тяхното изчерпване.
През това време съдържанието на тигана ще започне да къкри. Тогава преместете съда във фурната, която преди това сте сгорещили при 180 градуса.
След 20 минути по повърхността на ястието ще се образува златиста коричка.
Поднесете го горещо.
Вкусно и нежно се получава. Сосът е ароматен, а ряпата неустоима.
Добър апетит!
Източник: econet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезни свойства на ряпата
- Спаначен огретен със сирене
- Бяла ряпа Дайкон (японска ряпа) - видове, състав и полезни свойства
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
- Брюква, сладка ряпа
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофен огретен с пармезан и сметана
- Използвайте хрян, ряпа и мед, за да облекчите болките при ишиас
- Огретен от тиквички с ориз
- Пийте сок от ряпа с мед срещу цироза на черния дроб
Коментари към Огретен от ряпа с чесън, масло, кашкавал и сметана