Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Овесено-шоколадов десерт в портокалови кори

Овесено-шоколадов десерт в портокалови кори

Овесено-шоколадов десерт в портокалови кори - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици овесени ядки
  • 5 супени лъжици вряща вода
  • 2 портокала
  • 100-150 грама кисело мляко
  • 3 супени лъжици мед
  • 1 чаена лъжица бързоразтворим желатин
  • 30 грама черен шоколад
  • зрънца карамфил за украса на портокаловите кори
  • ядки, захаросани плодове или друго подходящо за добавка-изненада


Начин на приготвяне:

Залейте овесените ядки с врящата вода и ги оставете да се запарят.

Двата портокала разрежете наполовина, изцедете внимателно сока им с ръчна сокоизтисквачка, като запазите корите здрави.

Прецедете 100 цитрусова течност, сгорещете я, без да кипвате, след което залейте с нея желатина. Бъркайте до разтварянето му.

Тогава прибавете киселото мляко, меда и отново разбъркайте.

Черния шоколад разтопете в микровълновата или на водна баня, изсипете го в сместа, която получихте, прехвърлете комбинацията в блендер, добавете запарените овесени ядки заедно с течността (ако е останала такава) и разбийте всичко до еднородност на консистенцията.

За да направите цвета на крема по-наситен, може да използвате малко какао на прах.

На дъното на всяка портокалова купичка сложете ядки, захаросани плодове или друго подходящо, след което залейте с шоколадовата маса и приберете в хладилника, докато кремът стегне.

Преди да поднесете десерта, декорирайте портокаловите кори със зърна карамфил.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: uvelka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиИсторияВидеоХранене при...ЛеченияСпортДиетиАлт. медицинаБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители