Овесени кюфтета с картофи и чесън

Необходими продукти:
- 200 грама овесени ядки
- 200 милилитра вода
- 2 глави стар лук
- 2 картофа
- 3 скилидки чесън
- сол, олио, червен пипер
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки със 100 милилитра вряща вода, разбъркайте и оставете за 15 минути, за да набъбнат. Лука и чесъна смелете, използвайки блендер, а картофите обелете, настържете ситно и не отцеждайте сока им.
Смесете така подготвените продукти, подправете и разбъркайте до еднородност. От сместа направете кюфтета, които изпържете до златисто с растителна мазнина.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кюфтета с тиква
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета с ориз и чесън
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета със сьомга и магданоз
- Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кашкавалени кюфтета с картофи и сметана
- Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
Коментари към Овесени кюфтета с картофи и чесън