Овесена каша с медено-сметанов сос

Необходими продукти:
- 140 грама овесени ядки
- 1 литър вода
- сол на вкус
- плодове за декорация
За соса:
- 2 чаени лъжици мед
- 3 супени лъжици течна сметана (високомаслена)
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с литър студена вода и оставете да хладно място за една нощ.
На сутринта поставете съда върху котлона, подсолете съдържанието, варете в продължение на минута и свалете от огъня.
Затворете кашата с капак и се заемете с приготвянето на соса.
Налейте 3 супени лъжици течна сметана в тиган, добавете 2 чаени лъжици мед и затоплете сместа, като не допускате тя да се вари.
Полейте готовата каша със соса и я поднесете с декорация от любими пресни плодове.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wday.ru
Снимка: Д. Байрак/dbstudio
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ОСТРОВИТ MGZB МАГНЕЗИЙ + ЦИНК УЛТРА таблетки * 120
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Пет причини да консумирате овес - супер храната, която не бива да подминавате
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Пет здравословни ползи от приема на овесени ядки сутрин
Коментари към Овесена каша с медено-сметанов сос