Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Овесена каша с медено-сметанов сос

Овесена каша с медено-сметанов сос

Овесена каша с медено-сметанов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 140 грама овесени ядки
  • 1 литър вода
  • сол на вкус
  • плодове за декорация

За соса:

  • 2 чаени лъжици мед
  • 3 супени лъжици течна сметана (високомаслена)


Начин на приготвяне:

Залейте овесените ядки с литър студена вода и оставете да хладно място за една нощ.

На сутринта поставете съда върху котлона, подсолете съдържанието, варете в продължение на минута и свалете от огъня.

Затворете кашата с капак и се заемете с приготвянето на соса.

Налейте 3 супени лъжици течна сметана в тиган, добавете 2 чаени лъжици мед и затоплете сместа, като не допускате тя да се вари.

Полейте готовата каша със соса и я поднесете с декорация от любими пресни плодове.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wday.ru
Снимка: Д. Байрак/dbstudio

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноХранене при...Диети