Овесена каша с медено-сметанов сос
Необходими продукти:
- 140 грама овесени ядки
- 1 литър вода
- сол на вкус
- плодове за декорация
За соса:
- 2 чаени лъжици мед
- 3 супени лъжици течна сметана (високомаслена)
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с литър студена вода и оставете да хладно място за една нощ.
На сутринта поставете съда върху котлона, подсолете съдържанието, варете в продължение на минута и свалете от огъня.
Затворете кашата с капак и се заемете с приготвянето на соса.
Налейте 3 супени лъжици течна сметана в тиган, добавете 2 чаени лъжици мед и затоплете сместа, като не допускате тя да се вари.
Полейте готовата каша със соса и я поднесете с декорация от любими пресни плодове.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: wday.ru
Снимка: Д. Байрак/dbstudio
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Овесена каша с медено-сметанов сос