Овесена каша с лешници, фурми и круши

Необходими продукти:
200 грама овесени ядки
1 круша
175 грама изпечени лешници
4-6 фурми
високомаслена течна сметана на вкус
щипка сол
300 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Почистете крушата от сърцевината със семената и нарежете на тънки парчета.
Разрежете фурмите и отстранете костилките.
Счукайте лешниците.
Налейте водата в подходящ съд, поставете на котлона и щом заври, прибавете овесените ядки. Разбъркайте.
След това налейте сметана на вкус, като не спирате да разбърквате. Подсолете и нека кашата се приготвя в продължение на 10-15 минути.
Прехвърлете я в чиния, а отгоре подредете парченца круша и фурми.
Накрая поръсете с натрошените лешници и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
МАХАРИШИ АЮРВЕДА РАСАЯНА С ЖЕЛЯЗО таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени питки с кисело мляко
- Круша кактус
Коментари към Овесена каша с лешници, фурми и круши